23.05.2020 10:59
Просмотров: 1101

«Справа бронежилетів»: суд відсторонив слідчого та прокурора

«Справа бронежилетів»: суд відсторонив слідчого та прокурора

Балістична експертиза бронежилетів Стопкадр з відео Ukrinform TV

Печерський районний суд Києва відсторонив від «справи бронежилетів» слідчого ДБР Дмитра Алексенка та прокурора ОГП Миколу Середу.

Про це йдеться в ухвалі суду, копія якої опинилась у розпорядженні редакції Апостроф.

Вони брали участь у розслідуванні кримінального провадження на Юрія Євтушенка, засновника підприємства “ТЕМП-3000”, щодо виготовлення нібито неякісних бронежилетів.

Судове клопотання обґрунтоване низкою обставин, що свідчать про упереджене ставлення прокурора та слідчого.

Сторона обвинувачення систематично ігнорувала клопотання надати матеріали справи для ознайомлення, за законом України такі дії обмежують право на захист.

“Я не проти розслідування, адже переживати причин не маю. Та коли це тиск на мене та перешкоджання роботи підприємства, вважаю за потрібним відстояти свою честь. Дякувати юристам, у мене це вийшло. Мені шкода, що державний службовець може собі дозволити не служити народу, а працювати проти нього. Шкода, що генпрокурор Венедіктова та влада дозволяють собі утримувати таких людей на посаді”, – коментує Юрій Євтушенко, засновник ТЕМП-3000.

За словами захисту засновника ТЕМП-3000 у «справі бронежилетів», відкритим залишається питання, чи будуть в генпрокуратурі вживати заходи щодо слідчого ДБР Дмитра Алексенка та прокурора ОГП Миколу Середу, після того як суд їх відсторонив.

Нагадаємо, що у червні 2019-го року Державне бюро розслідувань, в рамках розслідування закупівлі речового майна для ЗСУ за завищеною ціною, провело ряд обшуків у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, його начальника – генерал-майора Дмитра Марченка, в 95-й десатно-штурмовій бригаді.

Загалом було проведено 40 обшуків по всій Україні за місцями проживання посадових осіб Міністерства оборони України, керівників підприємств, а також за місцями розташування службових та офісних приміщень. Вилучено 11 тисяч бронежилетів, документи та інші матеріали.

«Справа бронежилетів»: суд відсторонив слідчого та прокурора

Источник: mil.in.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович