28.02.2020 06:15
Просмотров: 1654

Сутички на ринку в Харкові: затримали близько 30 осіб – що каже поліція

Сутички на ринку в Харкові: затримали близько 30 осіб – що каже поліція

На місці події знайшли палицю ПР-73 та корпус імітаційної гранати

Близько 30 порушників правопорядку доправили до райвідділку поліції внаслідок бійки зі стріляниною на ринку "Барабашово" в Харкові. За перебігом подій там стежить кореспондентка "5 каналу" Оксана Нечепоренко.

Наразі на ринку спокійно, працюють експерти – поліція запустила рух однією з вулиць, яка проходить неподалік.

Конфлікт почався близько опівдня. За попередньої інформацією, серед учасників силового протистояння – місцеві підприємці та комунальники. Останніх супроводжували невідомі молоді люди.

Представники місцевої влади приїхали на ринок, щоб знесли паркан, встановлений штабом опору "Стоп-дорога". Почалася сутичка. Попри кордон поліції, який розділив кілька сотень учасників конфлікту, без потерпілих не минулося. Нині місцеві ЗМІ повідомляють про трьох травмованих.

У прес-службі торгового центру "Барабашово" повідомляють, що проти підприємців застосований сльозогінний газ, дехто зазнав опіків очей. Під час конфлікту невідомий чоловік вистрелив у повітря, а потім, тримаючи в руці пістолет, наказав опонентові відійти назад.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес звинуватив у конфлікті підприємців – начебто вони заважають законному демонтажу арки і самі нападали до комунальників. До поліції доставили близько 30 осіб.

"Підприємці, які тут були, вони відтіснили комунальних працівників. Прибула група, яка почала, скажемо так, хуліганські дії. Ми затримали цих осіб, направили до Київського райвідділу. Зараз подивимось відео, оглянемо місце події. Тут є палиці ПР-73, корпус страйкбольної гранати – це імітаційний засіб", – сказав Валерій Сокуренко, начальник поліції Харківської області.

Геннадій Кернес каже, що підприємці не постраждають від демонтажу – їм нададуть нові місця для роботи.

Щодо подій навколо торговельного центру висловився очільник ОДА Олексій Кучер – він має 28 лютого терміново доповісти про ситуацію президентові.

Конфлікт на території ринку "Барабашово" стався не вперше. Місцеві підприємці проти будівництва дороги, яку, за планами місцевої влади, мають прокласти на території торгового комплексу. Для цього частину павільйонів треба знести.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович