11.02.2019 06:44
Просмотров: 979

Сутички в Києві: у поліції заявили, що затримані НА Подолі не мали стосунку до акції "хто замовив Гандзюк"

Сутички в Києві: у поліції заявили, що затримані НА Подолі не мали стосунку до акції хто замовив Гандзюк

У затриманих було вилучено травматичний пістолет, газові балончики, ножі

Начальник столичної поліції Андрій Крищенко стверджує, що група осіб, яких у суботу, 9 лютого, доправили до поліцейського відділку, не мала стосунку до акції "Хто замовив Гандзюк" на Контрактовій площі. Про це він заявив на брифінгу у неділю, 10 лютого, повідомляє "Укрінформ".

"Під час несення поліцейськими служби була помічена група осіб, явно організовані, які намагалися приховати обличчя. Поліцейським це дало підстави, згідно з законом, перевірити їхні документи. Вони не змогли пояснити мету, поліцейським це дало підстави провести поверхневу перевірку. Це дало на місці можливість виявити кілька ножів, стартовий пістолет... Тому ми прийняли рішення доставити 30 осіб до поліцейського управління. Під час цієї події жодна особа не заявила, що вона прийшла на акцію під умовною назвою "Хто замовив Катю Гандзюк?". У них не було символіки, атрибутики, банерів, які вказували б на те, що вони прийшли з цією метою", – сказав Крищенко.

Очільник поліції Києва сказав: затримані особи провели близько години у поліцейському відділку. В той самий час на Контрактовій площі одночасно із заходом кандидата в Президенти проходила і акція з вимогою розслідування справи Гандзюк, учасники якої розгорнули відповідні банери, і їм, за словами Крищенка, ніхто не перешкоджав.

Стосовно сутичок біля районного управління поліції, то Крищенко поінформував, що особисто давав наказ спецпідрозділу запобігти штурму активістами, оскільки у поліцейському відділку знаходиться вогнепальна зброя і його захоплення може привести до тяжких наслідків. За словами Крищенка, у затриманих було вилучено травматичний пістолет, газові балончики, ножі.

Він також повідомив, що за допомогою до медиків зверталося 10 людей, з яких троє поліцейських, які отримали опіки очей. Крім того, пояснюючи дії поліції з перевірки на Контактовій площі, Крищенко зазначив, що було отримано повідомлення про закладення вибухівки на Контрактовій площі, де було заплановано акцію за участю 10 тисяч осіб.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович