10.01.2021 10:25
Просмотров: 633

В Конгресі США можуть почати нову процедуру імпічменту Трампа вже наступного тижня

В Конгресі США можуть почати нову процедуру імпічменту Трампа вже наступного тижня

Менш ніж за два тижні до інавгурації нового президента США, представники Демократичної партії в Палаті представників США розглядають можливість розпочати нову процедуру імпічменту проти президента США Дональда Трампа.

Про це в своїй заяві виданій у п‘ятницю, після багатогодинних консультацій з конгресменами від Демократичної партії, заявила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі. Демократи хочуть оголосили імпічмент Трампу за його роль в подіях у Вашингтоні 6 січня, коли натовп увірвався до будівлі Капітолію, де проводив засідання парламент.

Процедуру імпічменту буде розпочато, якщо віце-президент США Майк Пенс не використає 25 поправку до Конституції США, щоб відсторонити Трампа від виконання обов‘язків президента ще до інавгурації новообраного президента Джо Байдена, запланованої на 20 січня. В заяві також йдеться, що Конгрес може в рамках 25-тої поправки рекомендувати Пенсу відсторонити Трампа. 25-та поправка передбачає механізм відсторонення президента США від виконання обв‘язків у випадку його недієздатності.

«Члени Конгресу сподіваються на негайну відставку президента. Але якщо цього не станеться, я дала вказівку Регламентному комітету бути готовим до просування ініціативи Джеймі Раскіна з 25 поправки а також з імпічменту», - йдеться в заяві Пелосі.

Білий дім закликав Палату представників утриматись від імпічменту. «Як вчора заявив президент Трамп, зараз час зцілення та єдності країни. Політично вмотивований імпічмент проти президента, коли його строк завершується через 12 днів, лише ще більше розділить нашу величну країну», - наголосили в Бліому домі.

Навіть якщо імпічмент буде прийнято в Палаті представників США, повноваження відсторонити Трампа від виконання обов‘язків президента на основі імпічменту має Сенат, де більшість все ще контролює Республіканська партія.

Лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, за повідомленнями ЗМІ, поширив серед сенаторів-республіканців інформаційне повідомлення стосовно строків імпічменту. В повідомленні йдеться, що Сенат може зібратись для розгляду імпічменту не раніше 19 січня, крім випадку, якщо всі 100 сенаторів висловляться одноголосно за дострокове повернення. Це означатиме, що процедуру імпічменту не буде завершено до інавгурації.

Источник: ukrainian.voanews.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: США, трамп

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович