11.04.2021 00:01
Просмотров: 733

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

З початку цієї доби зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 6 обстрілів по позиціях українських захисників, та 1 проліт ворожого БПЛА з перетином лінії розмежування.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», російсько - окупаційні війська здійснили обстріл неподалік населеного пункту ПИЩЕВИК із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів. У передмісті селищ ПІСКИ та ШИРОКИНЕ ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї, а біля АВДІЇВКИ - з ручних протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно- тактичного угруповання «Північ», неподалік селища МАЙОРСЬКЕ збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції українських захисників з ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

Внаслідок обстрілу, один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав кульове поранення. Воїну оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисника – середнього ступеня важкості.

В районі населених пунктів ТРОЇЦЬКЕ, НОВГОРОДСЬКЕ та НОВОЛУГАНСЬКЕ було зафіксовано проліт ворожого БПЛА Орлан -10 з перетином лінії розмежування. БПЛА противника був вчасно подавлений засобами РЕБ.

Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Передислокація військової техніки і озброєння російсько-окупаційних військ, як на території ОРДЛО так і поблизу кордонів України сприяє нарощуванню напруги вздовж лінії розмежування.

До того ж, здійснюючи запланований політ БПЛА малого радіусу дії поблизу населеного пункту ВЕСЕЛЕ на тимчасово окупованій території Донецької області, спостерігачі СММ почули 10 черг зі стрілецької зброї поблизу літального апарату і одразу приземлили його. У цьому ж напрямку, патрулі СММ ОБСЄ тричі зафіксували перешкоджання роботі БПЛА шляхом глушіння сигналу GPS.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цих порушень Українською стороною СЦКК направлено ноту на СММ ОБСЄ.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 4 гектари території та передали на знищення 94 вибухонебезпечних предметів.

Слава Україні!

Источник: facebook.com / Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович