21.09.2021 09:06
Просмотров: 575

Вибори до Держдуми РФ за участю населення окупованих територій України є нелегітимними

Вибори до Держдуми РФ за участю населення окупованих територій України є нелегітимними

Про це заявив начальник ГУР МО України бригадний генерал Кирило Буданов

Всупереч позиції України та міжнародної спільноти голосування на виборах у Держдуму Росії було проведене і на окупованих РФ територіях України: в Криму та в окремих районах Донецької та Луганської областей. Власникам російських паспортів у ОРДЛО, яких перед тим оперативно й масово “паспортизували” (за різними оцінками – це понад 610 тис. осіб), змусили проголосувати дистанційно – на сайті держпослуг РФ. Їх у різний спосіб стимулювали віддати голоси за партію путінського режиму “Єдина Росія”, в якої безпрецедентно нікчемний рейтинг.

Крім того, що ці вибори були маніпулятивні та сфальсифіковані, які і всі попередні вибори у РФ, – брудні технології маніпуляцій залучили також громадян іншої держави – зокрема, людей на окупованих територіях України. Куратори голосування в ОРДЛО мали чіткий план – забезпечити 450 тис. голосів за путінську партію “Єдина Росія”.

Масштаби фальсифікацій цих виборів вражають. За даними “Реальної газети”, наприклад на окупованих територіях Луганщини, в низці установ окупаційної адміністрації “ЛНР”, виборців на порталі “Госуслуги” реєстрували спеціально виділені працівники – системні адміністратори. Логін і пароль кожного зареєстрованого користувача став відомим такому адміну. Він же згодом подав від імені зареєстрованої особи заяву на участь у дистанційних виборах. Це технологія електронного голосування без участі і без волі виборця.

Інша маніпулятивна технологія цих виборів – “автобусна”: підвезення автобусними групами до дільниці в Ростовській області великої маси так званих виборців із ОРДЛО.

Ми повинні вжити низку контрзаходів щодо цих так званих виборів. Взяти в оперативну й слідчу розробку всіх організаторів і учасників виборів на окупованих територіях України, оголосити їх у міжнародний розшук, добиватися їхньої екстрадиції в Україну, щоб вони постали перед українським судом. Крім того, вжити жорсткі санкції проти тих іноземців, що брали участь у цих виборах у якості спостерігачів чи консультантів.

Источник: gur.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович