24.11.2020 06:46
Просмотров: 846

Вихідними в Харкові копи перевіряли, чи дотримуються люди карантину (ВІДЕО)

Вихідними в Харкові копи перевіряли, чи дотримуються люди карантину (ВІДЕО)

Цієї суботи та неділі харківські поліціянти перевіряли, як діє карантин “вихідного дня”.

Ніколь Костенко, кореспондентка

Зараз ми знаходимося на проспекті Незалежності, що в Шевченківському районі. Разом із поліцією вирушаємо перевіряти, чи дотримуються заклади громадського харчування карантину «вихідного дня».

Майже одразу у кафе швидкого харчування “Буфет” бачимо: попри карантин, відвідувачі можуть робити замовлення та очікувати всередині приміщення. Працівники закладу з поліцією та журналістами розмовляти відмовляються.

– Девушка, ваши документы, пожалуйста.

– По 163-й статье я не буду предъявлять ничего своего и говорить больше не буду.

Врешті працівники викликають керуючого кафе, однак стверджують, що закон не порушували.

– У нас все на вынос. Стаканы, пакеты. Человек заказал – вышел.

– Смотрите, заведение в выходной день должно быть закрыто. Доступа в помещения не должно быть. У вас же есть возможность работать на вынос, у вас есть окно выдачи с тыльной стороны.

За пів години очікування, керуючий закладом Дмитро все ж приїжджає. Пояснює: інцидент стався, бо він неправильно зрозумів правила карантину “вихідного дня”.

– То, что мы прочитали в законе – там написано “на вынос” просто на вынос. Мы осуществляем деятельность просто на вынос.

– Вы выносите, не гражданин приходит выносит.

На думку Дмитра, вимоги цього карантину є несправедливими по відношенню до підприємців. Мовляв, саме їхню діяльність утискають найбільше.

Потому что если в супермаркеты огромные пускают всех 24\7 и спокойной есть доступ. То здесь трактовать “зал закройте пожалуйста” – это несправедливо.

Поліціянти роблять Дмитру зауваження та акцентують: якщо знову виявлять порушення закладі – покарання буде більш жорстким. Керуючий погоджується та закриває двері, аби люди тепер замовляли їжу ззовні через віконце.

Також поліціянти інспектували магазини в переходах метро на станції “Південний вокзал”. Порушники знайшлися й там: на вихідних працювала крамниця з парфумерією. Копи склали протокол, магазин закрили.

Крім того, вихідними правоохоронці інформували людей, аби ті користувалися засобами індивідуального захисту. Рейд провели у зв’язку зі введенням нового закону, що передбачає штрафи за неправильно одягнуту маску або її відсутність у громадських місцях і транспорті. Вона має щільно закривати рота та ніс. Людей, які нехтують цими вимогами, штрафуватимуть на суму від 170 до 255 гривень.

Ольга, харків’янка

Это очень много во-первых. Во-вторых – это незаконно. Пусть сначала Конституцию сделают нормальную, сделают для людей, а не для себя, а потом все остальное.

Штрафувати людей тепер можуть поліціянти, працівники епідемічного контролю або представники органів місцевого самоврядування без рішення суду, як це було раніше. Громадян без маски на вулиці не каратимуть.

Лариса, харків’янка

Я считаю, что маски в общественных местах просто необходимо носить. Я – медик и я осведомлена. Может быть это как-то поможет удержать нашу эпидемию. Пускай штрафуют людей наших, иначе никак не заставить.

У поліції повідомили, що цими вихідними лише попереджали людей щодо відповідальності за відсутність маски. Штрафи не виписували. За суботу та неділю копи виявили 104 заклади та магазини, які у регіоні порушували карантин “вихідного дня”, склали 87 адмінпротоколів.

Источник: objectiv.tv

Автор: Ніколь Костенко

Источник:

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович