22.11.2019 07:38
Просмотров: 1923

У Харкові зафільмували нібито “відлов” призовників, але у військкоматі це спростовують (ВІДЕО)

У Харкові зафільмували нібито “відлов” призовників, але у військкоматі це спростовують (ВІДЕО)

У районі Холодної Гори двоє невідомих зупинили хлопця для перевірки документів і представилися працівниками військкомату.

19 листопада у соцмережах з’явилося відео, яке зняв журналіст Дмитро Брук. Розповідає: в районі Холодної Гори люди в цивільному одязі зупинили молодого хлопця задля перевірки документів. Обидва, за словами Дмитра, представилися працівниками військкомату Шевченківського району. Як тільки журналіст дістав телефон, чоловіки кинулися навтьоки. У Харківському обласному військкоматі відхрещуються. Мовляв, жодних заяв, скарг чи дзвінків на гарячу лінію не надходило.

Олександр Томашевський, заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату

На осінньому призові 2019 року що обласний військовий комісаріат, що районні військові комісаріати працюють в правовому полі. Ми забороняємо районним військовим комісаріатам сповіщати громадян на вулиці. Можливо, це була поліція. Там перевірка документів – це вже інші питання.

Також в обласному військкоматі звітують: план осіннього призову виконаний на 60%. До кінця року до військових частин мають відправити ще більше ніш п’ятсот строковиків.

Олександр Томашевський, заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату

У нас передбачена адміністративна відповідальність за неявку до військового районного військового комісаріату – це штраф 119 гривень, повторне – це сумма вдвічі більша. І якщо призовник отримав повістку, пройшов районну призовну комісію, визнаний придатним до військової служби та не з’явився на відправку до обласного збірного пункту, то передбачена стаття 335 Кримінального кодексу України – це обмеження волі до трьох років.

У обласному військкоматі додають: у випадку незаконного затримання на вулиці необхідно звертатися до поліції або телефонувати на телефон гарячої лінії.

Источник: objectiv.tv

Автор: Олександр Шемаєв

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович