24.09.2020 06:27
Просмотров: 930

У Харкові закрили справу проти науковця, для якого ремонт в інституті завершився кримінальним провадженням

У Харкові закрили справу проти науковця, для якого ремонт в інституті завершився кримінальним провадженням

Кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 ККУ «Службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків», закрили у зв’язку із закінченням строку досудового розслідування.

Про це кореспонденту МГ «Об’єктив» повідомила адвокатеса підозрюваного Володимира Рєпіна – заступника директора Харківського фізико-технічного інституту низьких температур, Лариса Матвєєва. За її словами, справа не мала складу злочину, а строки досудового розслідування вичерпалися ще раніше.

Нагадаємо, у вересні минулого року фахівці облуправління Держекоінспекції провели планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в діяльності Фізико-технічного інституту низьких температур Національної академії наук України.

Інспектори склали акт про засмічення території будівельними відходами, а саме віконними рамами. Заподіяну шкоду державі фахівці оцінили у понад 1100 000 гривень.

Окрім того, щодо працівника інституту, який керує господарськими процесами, порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 ККУ «Службова недбалість, що призвела до тяжких наслідків». Йому загрожувало до 5 років позбавлення волі. Натомість в інституті розповіли, що тоді проводили ремонт – замінювали старі вікна на нові.

Вживані рами вони тимчасово зберігали на внутрішньому подвір’ї інституту, а згодом їх планували вивезти на смітник. Керівники наукового центру підкреслили: не згодні із результатами перевірки, бо не вважають вживані рами джерелом засмічення території. Мовляв, вони могли послужити вторинними матеріалами та вторинними енергетичними ресурсами.

У Харкові закрили справу проти науковця, для якого ремонт в інституті завершився кримінальним провадженням

Источник: objectiv.tv

Автор: Артем Листопад

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович