17.09.2020 07:12
Просмотров: 1861

У Харкові знесуть 110-ти річний “Дах світу” (ВІДЕО)

У Харкові знесуть 110-ти річний “Дах світу” (ВІДЕО)

Ось цій будівлі у Театральному провулку 110 років. Її називають “Дахом світу” за краєвид, який відкривається на Харків. 22 квітня на сесії міськради депутати прийняли рішення знести раритетну споруду.

Михайло Красіков, культуролог

Де ви, в якому місті, знайдете “дах світу”? Цього нема ані в Києві, ані в Москві, ані в Нью- Йорку, а у Харкові є. І знищувати таку фішку, ну це ж абсурд. Розумієте, да? Бо те, що тут буде, ну буде можливо і класна споруда, але абсолютно другорядна, так би мовити, з точки зору історії.

Культуролог Михайло Красіков розповідає: престижна свого часу домівка зведена у стилі модерн. На її місці планують звести житловий багатоповерховий будинок із підземною парковкою.

Михайло Красіков, культуролог

Цей будинок був колись пам’яткою архітектури, але, на жаль його викреслили з тих причин, що він, начебто, втратив предмет охорони, тобто свою автентичність. Однак ми бачимо що й сьогодні, якби було б бажання у власників цієї ділянки, можна було б зберегти.

Двадцять четвертого квітня на офіційному інтернет-представництві президента України з’явилася петиція щодо збереження пам’яток культурної спадщини Харкова від руйнування та хаотичної забудови. У документі йшлося і про будинок на провулку Театральному. Але петиція не зібрала необхідної кількості підписів.

Володимир Лопатько, архітектор

К сожалению, еще я не вижу такой активной позиции общественности с тем, чтобы где-то что- то так, так затормозить.

Активісти припускають, що для міської влади знесення споруд, що потребують реставрації, економічно вигідніше, ніж їхнє відновлення. Мовляв, земля приносить більше прибутку у вигляді новобудов та офісів.

Вікторія Склярова, активістка

Було багато поразок. На жаль, наша влада дуже мало дослухається до думки харків’ян, до думки людей, які гармонійним бачать історичний ландшафт свого міста.

У департаменті містобудування та архітектури Харківської мерії телефоном коментувати ситуацію щодо знесення “Даху світу” відмовились. Від редакції відправлено інформаційний запит.

Источник: objectiv.tv

Автор: Руслана Богдан

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович