12.12.2019 09:38
Просмотров: 874

У Харківській гімназії для дітей з вадами зору знайшли порушення пожежної безпеки (ВІДЕО)

У Харківській гімназії для дітей з вадами зору знайшли порушення пожежної безпеки (ВІДЕО)

Пожежа у школі для дітей з вадами зору спалахнула у Харкові по обіді. За такою легендою в учбовому закладі провели рейдову перевірку надзвичайники.

У будівлі є дитячий садок та школа для дітей з вадами зору. Тож евакуювали і малечу від трьох рочків. На третьому поверсі розташовані класи, на другому опочивальні, адже учні з області живуть у закладі. Процес евакуації був особливим – слабозорі допомагали незрячим. Для цього розбилися на пари.

Загалом евакуювали сто тридцять учнів та шістдесят дев’ять працівників навчального закладу, впоралися за дев’ять хвилин.

Світлана Єченіна, кореспондентка

А от і автівка надзвичайників. Рятувальники дісталися сюди рівно за 7 хвилин. Звісно, час у шляху напряму залежить від ситуації на дорогах. Тобто, заторів і як пропускають інші керманичи.

Перша група рятувальників боролася із задимленням, друга за допомогою драбини діставалася вікон на третьому поверсі. Одразу розгорнули оперативно-координаційний штаб.

Були на озброєнні пожежних і тепловізори.

За результатами перевірки надзвичайники знайшли порушення.

Сергій Колосовський, начальник управління з запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Харківській області

Стіни обшиті пластиком, що забороняється правилами пожежної безпеки в Україні. Що стосується пожежної сигналізації та вогнегасників – це все в наявності.

Олександр Білоусов, директор навчального закладу В свое время, мы эти покрытия дали на экспертизу и дали заключение, что они не быстровоспламеняющиеся. И, в свое время, дали дозвіл на эксплуатацию вот этих панелей.

Небезпечні панелі пообіцяли прибрати. Проте все одно заклад отримає штраф.

Сергій Колосовський, начальник управління з запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Харківській області

Штраф на сьогодні складає від 8,5 гривень до, максимальний штраф. 170 гривень. Це, на мою думку, незначна сума, але в нас є функція направити матеріали до адміністративного суду для призупинки даного об’єкта. Це за порушення, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей.

Загалом на Харківщині та в місті у рамках рейду заплановано провести півтори тисячі перевірок пожежної безпеки у навчальних закладах.

Источник: objectiv.tv

Автор: Світлана Єченіна

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович