14.07.2019 07:40
Просмотров: 1133

У Міноборони назвали найбільш ймовірні сценарії війни в Україні

У Міноборони назвали найбільш ймовірні сценарії війни в Україні

Ймовірні сценарії виникнення ситуацій воєнного характеру на перспективу розглянули в рамках проведення оборонного огляду.

Про це йшлося у доповіді під час проведення засідання Міжвідомчої робочої групи, повідомляє Ukrainian Military Pages.

У Міністерстві оборони зазначають, що чотири з восьми сценаріїв передбачають реальний захист суверенітету та територіальної цілісності України. Найбільш небезпечним сценарієм вважається повномасштабне застосування воєнної сили Росією проти України з метою зміни державного устрою та конституційного ладу або для зміни військово-політичного керівництва.

Другим за небезпечністю сценарій, на думку військових фахівців, є збройний конфлікт всередині України, який створено та підтримується ззовні. Третім за небезпекою сценарієм є втягування України у збройний конфлікт, а четвертим – прикордонний збройний конфлікт. При цьому останній може бути лише створенням приводу для проведення проти України масштабної воєнної операції.

При цьому у Міноборони вже приступили до створення об’єднаної оперативної концепції застосування ЗСУ, яка має бути готова через декілька місяців.

Під час засідання члени Міжвідомчої робочої групи обговорили та погодили документ «Майбутнє безпекове середовище 2030: стратегічне бачення (попередній опис)», який є результатом роботи виконання першого завдання основного етапу оборонного огляду.

Голова Міжвідомчої робочої групи – перший заступник Міністра оборони Іван Руснак зазначив, що з 15 липня 2019 року розпочинається виконання другого та третього завдань основного етапу оборонного огляду, а саме: огляд спроможностей за їх функціональними групами спроможностей та планування сил.

У ході виконання цих завдань передбачається уточнення складу та змісту функціональних груп спроможностей, формування Єдиного переліку спроможностей Міністерства оборони, Збройних Сил України та інших складових сил оборони.

З цією метою сплановано виконання таких заходів: визначення вимог до спроможностей сил оборони; уточнення необхідних спільних оборонних спроможностей сил оборони за імовірними сценаріями їх застосування, розвиток яких потребує планування на середньо- та довгострокову перспективи й формування їх переліку; визначення недостатніх спроможностей, які підлягають створенню, а також існуючих спроможностей, які необхідно розвивати; визначення надлишкових спроможностей, від яких необхідно позбавитись з метою вивільнення ресурсів.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович