19.03.2020 06:37
Просмотров: 899

У ЄС підозрюють російські ЗМІ в поширенні дезінформації про коронавірус

У ЄС підозрюють російські ЗМІ в поширенні дезінформації про коронавірус

Фахівці Євросоюзу заявляють про виявлення щонайменше 80 випадків поширення дезінформації

Євросоюз підозрює російські провладні ЗМІ в поширенні дезінформації про коронавірус. Москва намагається розділити жителів європейських країн і викликати у них паніку і недовіру до європейської медичної системи. Такі твердження містить доповідь Європейської служби зовнішніх зв’язків, з яким ознайомилися західні ЗМІ, зокрема, інформагенція Reuters та британська газета Financial Times.

Інформація поширюється англійською, іспанською, французькою та німецькою, стверджується в доповіді. Фахівці Євросоюзу заявляють про виявлення щонайменше 80 випадків поширення дезінформації.

При цьому Москва поширює фейковий новини не на одну тему, а висуває суперечливі версії, щоб створити щільний інформаційний шум, стверджує доповідь.

Європейська служба зовнішніх зв’язків відмовилася коментувати документ агентству Reuters. Однак представник відомства заявив, що служба перебуває в контакті з основними IT-гігантами, включно з Google, Facebook, Twitter і Microsoft, щоб обговорювати з ними дезінформацію про коронавірус.

Представник Кремля Дмитро Пєсков назвав можливі звинувачення ЄС необґрунтованими. Наприкінці лютого про причетність Кремля до поширення фейків повідомило з посиланням на американських чиновників агентство AFP, тоді речниця МЗС Марія Захарова назвала цю інформацію «навмисним вкиданням».

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович