23.05.2023 07:15
Просмотров: 517

Угорщина продовжує захищати банк, що підтримує росію

Угорщина продовжує захищати банк, що підтримує росію

На зустрічі глав МЗС Угорщини та Німеччини сталася суперечка через роль, яку угорський OTP Bank відіграє у війні рф в Україні, — Politico з посиланням на джерела в дипломатичних колах.

У відповідь на наполягання міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто щодо вилучення ОТР Bank зі списку міжнародних спонсорів війни, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок процитувала повідомлення про те, що OTP визнає окуповані рф території Луганської та Донецької областей України та надає кредитні лінії російським військовослужбовцям.

Угорщина, в свою чергу, відкинула звинувачення, пославшись на заяву банку про те, що його керівництво "публічно висловлює свою підтримку Україні".

Обмін думками, названий одним із дипломатів як "цивілізований і в рамках дискусії", стався після того, як інші країни, включно зі Швецією та Естонією, під час зустрічі також тиснули на Угорщину. Вони наполягають, що ЄС не повинен зупинятися в наданні Україні додаткової військової допомоги та в подальших санкціях, спрямованих на придушення їхнього обходу.

Дипломати стверджують, що ця суперечка затримує нові санкції проти росії. Водночас, країни ЄС дедалі більше розчаровуються через позицію Угорщини, яка активно вставляє палиці в колеса підтримки України та покарання росії за агресію.

Джерело: https://t.me/znua_live/94182

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович