02.05.2021 06:31
Просмотров: 787

З 30 квітня по 5 травня на Харківщині заборонено відвідувати хвойні лісові масиви

З 30 квітня по 5 травня на Харківщині заборонено відвідувати хвойні лісові масиви

Таке рішення ухвалили на засіданні Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, яке пройшло 30 квітня під керівництвом голови Харківської ОДА Айни Тимчук.

Також рішенням комісії заборонено в’їзд автотранспорту до лісового фонду, окрім транспорту, який використовується лісовою охороною.

Як пояснив начальник Харківського обласного лісового управління та мисливського господарства Віталій Скляров, рішення про заборону відвідування лісових масивів пов’язано зі встановленням на території Харківської області 5 класу пожежної небезпеки.

«Підприємствами, які координуються Харківським обласним лісовим управлінням та мисливським господарством, організовано виконання профілактичних протипожежних заходів відповідно до проєктів протипожежного облаштування лісових насаджень і матеріалів лісовпорядкувань. Зокрема, підприємствами утримуються у належному стані протипожежні дороги, водозабори та протипожежні під’їзди», – розповів начальник Харківського обласного лісового управління та мисливського господарства.

Віталій Скляров зазначив, що першочергова увага приділяється виконанню профілактичних протипожежних заходів у лісових насадженнях, які прилягають до населених пунктів, лінії електропередачі, нафто- та газопроводів та інших небезпечних об’єктів.

Також в області було впроваджено автоматизовану систему «Пожежі» та забезпечено реагування на всі випадки надходжень інформації з супутника дистанційного зондування землі. Проведено навчання за темою дії органів управління та сил територіальної підтримки єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області під час ліквідації наслідків пожеж природних екосистем. У ході практичної частини тренувань учасники відпрацювали гасіння лісових пожеж.

Віталій Скляров також повідомив, що у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року кількість пожеж на території Харківської області цьогоріч зменшилася на 73%.

Источник: kharkivoda.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

02.10.2022 09:12    823
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович