21.07.2019 08:05
Просмотров: 980

"Задіваєш і в радіусі 10 м. все перестає існувати": терористи розкидали заборонені Мінськом міни біля житлових будинків

Задіваєш і в радіусі 10 м. все перестає існувати: терористи розкидали заборонені Мінськом міни біля житлових будинків

Українські розвідники вчасно отримали інформацію про плани бойовиків

Заборонену Женевською конвенцією зброю застосував супротивник у напрямку Золотого-4 на Луганщині. Протипіхотні осколкові міни впали неподалік житлових будинків. Місцевих евакуювали. Армійці намагаються розміновувати територію. Репортаж Вікторії Ковальової.

Упродовж останнього року багатоповерхівки Золотого-4 ворог обстрілював по кілька разів на тиждень. Використовував не лише стрілецьку зброю, а й заборонені мінськими угодами калібри. 18 липня розвідники отримали інформацію - окупанти готуються застосувати заборонені Женевською конвенцією протипіхотні осколкові міни.

"По нашій розвідці на тій стороні, ми не очікували на цій ділянці, ми очікували на іншій. Але також були готові по всій лінії до цих забросок. Від інформатора, який перебуває з боку "ЛНР" стало відомо, що противник буде використовувати заряди ПОМ-2", - розповідає військовослужбовець з позивним "Бабай".

Інформація розвідки підтвердилася.

"Ця міна ПОМ-2 заборонена у використанні, що грубо порушує мінські домовленості. І в той же час вона показує присутність озброєння Російської Федерації на території "ЛНР", яку вони використовують", - пояснює "Бабай".

Владислав лише вчора прибув до розташування підрозділу після навчання. Каже, свій перший день на передовій запам'ятає на все життя.

"Доповідь була здійснена вчасно з постів, командир вчасно прийняв рішення сховати особовий склад в укриття. Все було вчасно здійснено. Особовий склад цілий", - ділиться боєць.

За кілька хвилин за допомогою дистанційної установки ворог випустив у бік Золотого-4 понад десяток боєприпасів дистанційного мінування.

"Настільки зрадницька міна, що ти можеш до неї навіть не підходити і не наступати. Ти можеш зачепити 1 волосок – все в радіусі 10-15 метрів перестає існувати", - розповідає військовослужбовець Андрій.

Майже усі протипіхотні міни впали поблизу житлових будинків. Тієї миті там перебували 3 родини.

Одразу після обстрілу військові швидко евакуювали мешканців цього району Золотого-4 Поки триває розмінування проїзд туди заборонено.

"Вона на самоліквідаторі. Якщо ця міна установлюється, то знімати не можна. Її або підривають на місці, або чекають, коли зійде сам часовий механізм. Дані міни зводяться в бойове положення впродовж 120 секунд. Підриви відбуваються на самоліквідаторі від 4 годин до 100 годин", - пояснює Андрій.

Після падіння міни приведені в боєготовність. Армійці запевняють, роблять усе можливе, щоб убезпечити цивільних.

Источник: 5.ua

Автор: Вікторія Ковальова, Петро Ковальов, "5 канал"

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович