08.10.2019 06:21
Просмотров: 956

Заплановане розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському поки не відбудеться – причина

Заплановане розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському поки не відбудеться – причина

Пристайко додав, що не рекомендує використати розведення військ, щоб "зайняти якісь позиції або захопити якийсь населений пункт

Розведення сил і засобів у Золотому та Петрівському, заплановане на сьогодні, – не відбудеться. Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Причина – прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних формувань, повідомляє "Інтерфакс".

"Сьогодні (вчора - ред.) мало б розпочатися розведення, і справді про це була домовленість у Мінську нашої переговорної команди (ТКГ – ІФ)... На превеликий жаль, ви знаєте самі, що були обстріляні кілька днів тому Петрівське та Золоте. А наскільки ви пам'ятаєте, наше рішення було в тому, що розведення розпочинається на сьомий день після того, як на цій конкретній ділянці зберігається мир і не відбуваються обстріли", – сказав Пристайко.

Глава МЗС наголосив, що тепер українська сторона очікуватиме семиденного періоду без порушень режиму тиші, який покаже серйозні наміри сторін і готовність до подальших кроків для розведення військ.

"Щодо безпеки: розведення передбачає відхід живої сили наших Збройних Сил, але фортифікаційні споруди залишаються. Якщо ми побачимо, що та сторона не виконує, ба більше, не дай Боже, вона планує якісь агресивні дії, наші Збройні Сили займуть свої позиції", – наголосив міністр.

Пристайко додав, що не рекомендує використати розведення військ, щоб "зайняти якісь позиції або захопити якийсь населений пункт".

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що Національна поліція України забезпечуватиме охорону та безпеку населених пунктів.

Як інформував 5.UA, політичний оглядач Олексій Арестович вважає, що формула Штайнмаєра приведе Україну до стану фінляндизації, або ж Малоросії, з якої висмоктуватимуть ресурси і яка не відіграватиме жодної значної ролі в міжнародній політиці.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович