16.06.2019 06:32
Просмотров: 1048

Зеркаль про повернення моряків: маємо план, як змусити РФ виконати рішення морського трибуналу ООН

Зеркаль про повернення моряків: маємо план, як змусити РФ виконати рішення морського трибуналу ООН

25 червня 2019 року Росія має подати звіт про те, як вони виконали наказ Трибуналу

До 25 червня 2019 року РФ має прозвітувати про виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо звільнення українських моряків та кораблів, і Україна має план, як змусити РФ виконати це рішення. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповіла заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Ми працюємо над реалізацією саме наказу Міжнародного морського трибуналу щодо наших моряків. І я думаю, що в найближчому майбутньому ви побачите, як ми його будемо реалізовувати на майданчиках ООН", – наголосила Зеркаль.

Вона також зазначила, що МЗС скерувало звернення до Росії з питанням про те, коли Україна може забрати моряків і кораблі.

Зеркаль сказала: "Відповіді немає. 25 червня вони мають подати звіт про те, як вони виконали цей наказ, а далі у нас уже є план, як забезпечити подальший тиск для того, щоб вони виконали цей наказ. Але поки що я про це говорити не буду".

Як повідомляв 5.UA, 25 травня Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити три українські кораблі та 24 моряків, які були захоплені торік у листопаді. Трибунал визнав, що українські кораблі мали право на прохід Керченською протокою, а Росія діяла в межах правоохоронної, а не військової операції – як на тому наполягала сама РФ. Рішення трибуналу є обов'язковим до виконання.

Натомість Росія вкотре заявила, що у трибуналу немає юрисдикції розглядати відповідне питання. А напередодні Лефортовський суд Москви залишив під вартою до кінця липня останню вісімку військовополоненних моряків. Решті так звані запобіжні заходи продовжили ще раніше.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович