15.05.2019 10:32
Просмотров: 1048

Ізраїльтянин та нігерієць пропонували в «Борисполі» тисячу доларів хабара, однак їм довелось повернутись додому

Ізраїльтянин та нігерієць пропонували в «Борисполі» тисячу доларів хабара, однак їм довелось повернутись додому

Наші співвітчизники, так і іноземці прямуючи через кордон, продовжують пропонувати неправомірні кошти військовослужбовцям прикордонного відомства.

Однак від прикордонників вони отримують категоричні відмови та разом з не пропуском через кордон співробітники внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби оформляють їх за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Так, минулої доби двоє іноземців, щоб незаконно перетнути державний кордон України, намагалися підкупити прикордонників Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ». Обидва випадки зафіксовано в пункті пропуску «Бориспіль».

Громадянин Ізраїлю запропонував офіцеру Держприкордонслужби 100 доларів США, а якщо він «допоможе» у питанні пропуску через кордон, то збільшить суму коштів до 300 доларів США. Інцидент стався під час вручення рішення про відмову у зв'язку з не підтвердженням мети свого візиту до нашої країни. Наразі іноземцю заборонено в'їзд в Україну терміном на 3 роки. Його повернуто зворотним рейсом.

А громадянин Нігерії спробував вплинути на правове рішення охоронців кордону, запропонувавши 700 доларів США. Йому також було відмовлено у пропуску через кордон у зв'язку з не підтвердженням мети свого візиту в Україну. Іноземець 2000 року народження розповів, що прибув нібито з метою навчання, однак, як встановили прикордонники, такого «студента» в Україні не очікували. Для подальшого встановлення деталей правопорушення громадянина Нігерії передано представникам Нацполіції.

Зазначимо, що наразі вже 227 подібних випадків обліковано прикордонним відомством нинішнього року. Лише в столичних аеропортах 67 фактів відмов від неправомірних коштів на суму майже 600 тисяч гривень.

Источник: dpsu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: граница

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович