21.01.2020 09:23
Просмотров: 973

"ЗСУ повинні бути готові": Кривонос про силове звільнення Донбасу

ЗСУ повинні бути готові: Кривонос про силове звільнення Донбасу

Генерал-майор ЗСУ, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос заявив про необхідність готовності до силового звільнення Донбасу

Про це Кривонос заявив у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Моя думка: Збройні сили України повинні бути готові до силового звільнення територій Донбасу, якщо буде ухвалено таке політичне рішення", - сказав Кривонос.

Заступник секретаря РНБО зазначив, що можливість силового сценарію залежить у тому числі від підтримки міжнародної спільноти.

"Наскільки це буде можливо, залежить вже від роботи політиків на рівні підтримки інших держав. Тому що, якби не було підтримки Хорватії з боку країн НАТО, то не було б і хорватського сценарію. Варіант не виключається, якщо буде ухвалене політичне рішення. Все залежить від того, наскільки ми підготуємо свої Збройні сили. А ми повинні бути готові до цього і займаємося відпрацюванням зі звільнення нашої, підкреслюю, нашої землі. Ми не захоплюємо чужі землі, ми звільнюємо свої землі", - наголосив Кривонос.

Заступник секретаря РНБО також назвав заходи, які мають передувати рішенню про силовий сценарій.

"Комплекс заходів, які необхідно провести перш ніж ухвалити таке рішення. Перше - це продовження політичного руху на продовження і посилення санкцій щодо РФ. Друге - створення надійної системи територіальної оборони. Третє - посилення нашої армії і здатності її вести активні наступальні дії. І в тому випадку, коли цей комплекс заходів буде виконаний, і коли є політичні рішення щодо Росії - поки Росія категорично не хоче їх виконувати - тоді за рахунок посилення санкцій і послаблення Росії, ми повинні розуміти, що у нас є можливість звільнити свої території силовим шляхом. У разі, якщо Росія нічого не буде робити, щоб підтримати підрозділи сепаратистів. Це цілий комплекс, і в тому числі міжнародна підтримка повинна до цього йти. І це треба готувати і до цього треба готуватися самим. Це не за місяць-два проводиться, але це можливо", - підсумував Кривонос.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович