14.02.2020 11:02
Просмотров: 1460

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

Сьогодні, 14 лютого, у всьому світі відзначають День закоханих або День святого Валентина. Це свято має дивовижну історію, свої традиції та правила, яких щороку дотримуються багато закоханих і не тільки. 

Тож "Прямий" вирішив розповісти історію цього чудового романтичного свята.

Історія Дня всіх закоханих

Вважається, що покровителем свята є молодий хлопчина Валентин, який проживав в п'ятому столітті у Римській імперії. Існує багато версій ким він був, за однією - він був священником, за іншою - цілителем.

Валентин-священик згідно з легендою в часи заборони на шлюби у солдатів, проводив обряди вінчання. Заборона була встановлена імператором Клавдієм Другим, який вважав, що шлюб заважає солдату захищати батьківщину. Попри заборону, Валентин робив свою справу і створював нові сім'ї, за що і поплатився життям. Він потрапив до в'язниці, де закохався в доньку охоронця. Напередодні 14 лютого він повідомив їй в листі про свої почуття, а вже вдень його стратили.

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

Фото з відкритих джерел

 

Валентин-цілитель згідно з легендою за допомогою своєї суперсили лікував людей, а ті, у свою чергу несли йому записки з проханнями про зцілення. Одного разу Валентин за це поплатився і потрапив до в'язниці. Там, свідчить легенда, охоронець попросив його вилікувати від недуги свою дочку, що у Валентина успішно вийшло. Після цього дівчина в нього закохалася. Фінал у цій історії трагічний - 14 лютий Валентина стратили, але перед своєю смертю він у листі зізнався в коханні дівчині. Вважається, що з того моменту стало прийнято дарувати валентинки.

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

Фото: Pixabay

 

Як і хто відзначає День святого Валентина

Попри те, що 14 лютого - це День всіх закоханих, святкувати його можна і треба не лише тим у кого є друга половинка. Це світле свято стосується усіх тих, хто вірить в щире почуття. Тому привітання в цей день адресують не тільки партнери по відносинах і особистому житті один одному. Але і друзі, приятелі, подруги, які бажають зустріти справжнє кохання.

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

Фото: Pixabay

 

До України День святого Валентина прийшов відносно нещодавно і є неофіційним святом і вихідним днем. Проте, його намагаються святкувати як в публічних місцях, так і в сімейному колі всі ті, хто вірить і / або шукає справжню любов. Крім того, багато пар вибирають для укладення шлюбу саме 14 лютого, через що роботу РАЦСів в цей день продовжують до півночі.

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

Фото: Pixabay

 

Валентинки

Традиційний подарунок на свято закоханих - листівка. Перші "валентинки" створювалися виключно власноруч: на папері писали вірші, зізнавались в коханні, малювали міні-картини. Популярність отримала записка, яку Карл Орлеанський відправив з ув'язнення в Тауері своїй дружині в 1415 році.

З розвитком техніки листівки стали друкувати великими тиражами, і "валентинка" стала милим, але доповненням до основного подарунка. Без неї привітання з Днем Святого Валентина буде неповним.

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

Фото: Pixabay

День закоханих в різних країнах

Найчастіше День святого Валентина відзначають романтично: зі сніданком у ліжко або вечерею при свічках. Якщо традиційно - то з валентинкою і коробкою цукерок.

Для прикладу, у Великій Британії валентинки й солодощі на День всіх закоханих дарують не тільки коханим - але навіть своїм домашнім тваринам (від песиків до хом'ячків). Так що якщо любов всього свого життя ще не зустріли - то можна порадувати чотирилапого друга.

У Німеччині це і зовсім свято психічнохворих. Бо проповідник Валентин Інтерамський вважається покровителем нервово-психічних хворих, то там червоними стрічками прикрашають психіатричні лікарні.

День Святого Валентина-2020: історія та традиції свята

Фото: Pixabay

У Франції до Дня святого Валентина презентують квіти і ювелірні прикраси, а ось в США і Японії перевагу віддають шоколадним подарункам. Причому в Японії День всіх закоханих святкується двічі: 14.02 шоколад від прекрасних дам отримують чоловіки, а 14.03 - настає черга жінок ласувати солодощами.

Дуже вигідно відзначати День святого Валентина в Нідерландах: голландки в цей день роблять пропозицію чоловікові, який сподобався. І просто так відмовитися від руки й серця у чоловіка не вийде - за традицією, можна лише відкупитися красивим одягом.

Источник: prm.ua/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: досуг

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович