24.09.2018 09:25
Просмотров: 740

Другий кінофестиваль Kharkiv MeetDocs пройде 24-28 жовтня з новою назвою та конкурсом

Другий міжнародний кінофестиваль Kharkiv MeetDocs пройде в Харкові з 24 до 28 жовтня. У 2018 році відбудеться, як і обіцяли організатори, конкурс — пітчинг кінопроектів. Сам фестиваль змінює назву на Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival та розширює фокус: тепер до документальних фільмів додадуть художні, а загальною тематикою картин стане культура, проблеми та повсякденне життя Східної України. Традиційно на Kharkiv MeetDocs проведуть майстер-класи та круглі столи за участю досвідчених професіоналів, покажуть ретроспективи кращих українських документалістів. Найприємніше нововведення для глядачів — вхід на переважну частину показів у основний локації фестивалю, Fabrika.Space, — безкоштовний.

Другий кінофестиваль Kharkiv MeetDocs пройде 24-28 жовтня з новою назвою та конкурсом

У 2018 році організатор фестивалю громадська організація Media Frontline e.V. вирішив зосередитися на проблематиці Східної України — показати, в першу чергу, самим українцям, як живеться в містах і селах прифронтових територій. «Ми ставимо перед собою амбітну мету — стати голосом культурної ідентичності Східної України, — пояснює директорка Kharkiv MeetDocs EUFF Євгенія Крігсхайм. — Саме тому ми розширили й тему, і назву фестивалю. Тепер ми Kharkiv MeetDocs Eastern Ukrainian Film Festival». Проте, новий напрямок стосується не лише сюжетів картин: фестиваль хоче допомогти кінематографістам Східної України в розвитку, а їхнім картинам — потрапити на екрани.

Але і для дебютантів, чиїх фільмів поки ще не бачив глядач, і для успішних професіоналів головне на будь-якому фестивалі — спілкування та нові знайомства, упевнена координаторка Kharkiv MeetDocs EUFF Вікторія Цвірко. У минулому році на це відводилося три дні, тож організатори пообіцяли розширити часові рамки: фестиваль-2018 триватиме цілих п'ять днів. «Крім того, ми обіцяли додати змагальний дух, без якого фестиваль був би не повним. І в цьому році у нас буде пітчинг. Для тих, хто не в курсі кінотермінів, пітчинг — це конкурс проектів, де кінематографісти можуть представити свої задумки на суд професіоналів. Гарний фільм видно вже на етапі ідеї, тому багато успішних у майбутньому картин можуть розпочати свій шлях на екрани саме тут, у Харкові. А картину-переможницю ми обов'язково покажемо на фестивалі наступного року». Також для учасників пітчингу проведуть майстер-класи, де розкажуть, як шукати фінансування для проектів. «Їх навчать, перш за все, пітчингувати за міжнародними правилами та тонкощами, — додає Євгенія Крігсхайм. — А успішний пітчинг може залучити не лише фінансування, але й ко-продукцію, продюсера, хорошого режисера й т. д., у залежності від того, чого саме проекту ще не вистачає».

Другий кінофестиваль Kharkiv MeetDocs пройде 24-28 жовтня з новою назвою та конкурсом

У пітчингу можуть брати участь будь-які українські проекти на гострі соціально-політичні теми, але перевагу при відборі матимуть представники східних областей та історії, що відбуваються на цих територіях. До журі пітчингу увійшли драматургиня Наталія Ворожбит і документаліст Сергій Буковський. Ще один член журі буде представлений пізніше. Призом для переможця стане Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K, яка дозволяє знімати відео в 4К-дозволі, у тому числі, у форматах CinemaDNG Raw/Raw 3:1/Raw 4:1.

За словами організаторів, призову техніку вибирали згідно рекомендації досвідчених документалістів — ті кажуть, що камера маленька, мобільна, має хороший фокус та різкість. «Вона ідеально поєднує в собі якість картинки та мобільність, що важливо для кожного документаліста, — вважає режисер, тьютор майстер-класу на фестивалі Фелікс Крігсхайм. — Я працював із попередньою моделлю камери та був надзвичайно задоволений зображенням і зручністю у використанні. Й саме на зйомках документального фільму, якщо мова йде про роботу в якості тихого спостерігача, мені це дуже допомогло — мати при собі камеру, яка практично непомітна. Тепер нова Blackmagic Design Pocket Cinema Camera створює зображення у форматі 4K, і я чув від колег лише хороші відгуки про неї».

Заявки на пітчинг все ще приймаються на сайті фестивалю — до 28 вересня.

Вся інша програма Kharkiv MeetDocs EUFF розбита на чотири секції:

   - Meet Docs — повнометражні документальні фільми, що викликали найбільший резонанс за останній рік, всеукраїнські та харківські прем'єри;

   - Meet Non Docs — повнометражні художні фільми, засновані на реальних документах, що висвітлюють актуальні для регіону теми;

   - Meet Retrospektive — ретроспективи фільмів видатних майстрів української документалістики;

   - Meet Film Industry — воркшопи, майстер-класи, панельні дискусії та згадуваний пітчинг.

Відкриття та закриття фестивалю, майстер-класи та покази ретроспективи пройдуть у Fabrika.Space (вул. Благовіщенська, 1). Вхід на відкриття та закриття — за запрошеннями. А на відкриті майстер-класи, ретроспективи, візуальні вечірки, круглі столи можна потрапити всім бажаючим, проте пріоритет отримають глядачі, які зареєструвалися: їх пускатимуть до залів першими, а інших — за наявності вільних місць.

Організатори фестивалю: Громадська організація Media Frontline e.V., За підтримки Федеративного міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt), PR-аґенція «Bagels & Letters»

Ресурси фестивалю: Офіційний сайт >>, Сторінка в Facebook >>, Сторінка в Instagram >>

Заявки на пітчинг можна подавати ТУТ

Запропонувати свій фільм для показу на фестивалі можна ТУТ

Повну програму фестивалю та форму для реєстрації глядачів організатори планують репрезентувати до кінця вересня.

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович