20.11.2019 10:25
Просмотров: 872

Класика цікаво та інтерактивно: у Харкові стартував музичний проект «Класика для молоді»

Популяризувати класичну музику та навчити молодь отримувати від неї задоволення поставили собі за мету організатори проекту, який реалізується у рамках міжнародного фестивалю Kharkiv Music Fest-2020.

Класика цікаво та інтерактивно: у Харкові стартував музичний проект «Класика для молоді»

Під час проекту школярі та студенти познайомляться з кращими творами таких класиків як Франц Йозеф Гайдн, Вольфанг Амадей Моцарт, Людвіг ван Бетховен. На думку організаторів, це допоможе зацікавити сучасну молодь класичною музикою та заохоче їх активніше відвідувати культурні заклади.

«Шляхи розвитку музичного мистецтва багато у чому залежать від того, наскільки обізнаною, зацікавленою та вимогливою буде молода аудиторія, що завітає (або не завітає) до філармонійних залів та оперних театрів через декілька років, – розповідає куратор проекту Поліна Кордовська. – Завдання нашого проекту – надати молоді шанс відчути, що світ класичної музики може бути близьким, зрозумілим та не менш захоплюючим, аніж голлівудські блокбастери. Не переобтяжувати прізвищами, датами та термінами, а спробувати разом із юними слухачами полюбити шедеври музичної класики та композиторів, що їх створили».

Класика цікаво та інтерактивно: у Харкові стартував музичний проект «Класика для молоді»

Проект корисний і академічним інституціям, яким новий формат спілкування з аудиторією дозволить дізнатися про запит молоді у трансляції класики та сприятиме пошукам нових способів популяризації класичної музики.

Майданчиками для лекцій-концертів конкурсу стануть 6 шкіл Харкова, а саме № 128, 144, 51, 169, навчально-виховний комплекс «Старт-школа» та гімназія «Очаг». Також до проекту приєдналися 5 харківських вишів: Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія», Харківський національний медичний університет, Харківський національний університет економічний ім. С. Кузнеця та Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова.

Проект триватиме три тижня та завершиться концертом «Beethoven & Cо», який відбудеться 3 грудня в Харківській обласній філармонії. Вхід на концерт безкоштовний, але за запрошеннями. Також організатори планують запросити на нього вихованців харківських дитячих будинків.

Класика цікаво та інтерактивно: у Харкові стартував музичний проект «Класика для молоді»

Проект реалізується Громадської організацією «Разом» за сприянням Управління у справах сім’ї та молоді, Департаменту у справах молоді та спорту Харківської міської ради.

Докладніше про події заходу можна дізнатися на Facebook-сторінці заходу за посиланням: https://www.facebook.com/events/736595206825989/?active_tab=about

Довідка:
Міжнародний фестиваль Kharkiv Music Fest – 2020 пройде у Харкові 28 березня – 12 квітня 2020 року. Протягом кількох тижнів на харків’ян чекають концерти зірок класичної музики світового рівня, лекції для дорослих та просвітницька програма для школярів, форум, професійні майстер-класи від зарубіжних гостей фестивалю та зустрічі із цікавими особистостями в неформальній атмосфері.

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович