17.09.2021 08:16
Просмотров: 781

Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном

Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном

Світ все ще бореться з пандемією коронавірусу і в багатьох регіонах цієї осені очікується нова хвиля захворюваності, викликана штамом Дельта. Разом з тим, масова вакцинація дозволяє багатьом країнам знижувати обмеження, в тому числі для зарубіжних туристів.

Куди можуть виїхати українці і за яких умов можливий вільний перетин кордонів – у нашій добірці топ-напрямків для осінніх подорожей.

Повна імунізація і ПЛР-тестування

На сучасній карті світу залишається все менше місць, куди дозволений вільний в’їзд з туристичною метою. Такий стан справ пояснюється наближенням нової хвилі пандемії. Багато держав залишаються все ще закритими, в той час як інші готові приймати туристів із сертифікатами про імунізацію, негативними ПЛР-тестами або обов’язковою самоізоляцією.

Європа з її старовинною архітектурою і затишними парками особливо красива у яскравих відтінках золотої осені. Станом на середину вересня більшість європейських країн, наслідуючи рішення Брюсселя, дозволяють в’їжджати на свої території вакцинованим українцям, при наявності у наших співгромадян сертифікату про повну імунізацію від коронавірусу.

Деякі країни вимагають тільки електронні документи та підтвердження вакцинації тільки визнаними в ЄС вакцинами, інші – дозволяють паперові довідки або ж визнають виключно свіжі результати тестів на COVID-2019.

Подібні правила про наявність сертифікатів і тестів стосуються не тільки європейського континенту. Багато регіонів світу вводять аналогічні порядки або оновлюють локальні умови в’їзду/транзиту. За поточними вимогами для туристів можна стежити по інтерактивній карті українського МЗС за цим посиланням. Нижче – кілька популярних серед українців напрямків для подорожей і відпочинку за кордоном.

До Німеччини на Октоберфест

Німеччина одна з тих країн, що є відкритою для українців, при наявності сертифікатів про повну вакцинацію, або негативних результатів тестів, або довідки про одужання. ПЛР-тест необхідно здати за 72 години, а антиген-тест – за 48 годин до в’їзду. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Німеччина – багатолика країна з тисячолітньою історією і багатою культурою. Величний Кельнський Собор, замок Нойшванштайн, Бранденбурзькі ворота і Музейний острів у Берліні, Замок Гогенцоллерн, Баварські Альпи, Королівське озеро Кьонігсзе, острів квітів Майнау, Чорний ліс – тільки короткий список локацій, які варто обов’язково відвідати в цій дивовижній по красі і історичній спадщині країні. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Особливою популярністю серед туристів користується пивний німецький фестиваль Октоберфест, що визнаний найбільшим святом у світі. Проходить він з 22 вересня по 7 жовтня в Мюнхені, столиці німецької Баварії. Крім того, Мюнхен прекрасний своєю архітектурою: готичні собори поєднуються з милими ляльковими кольоровими будиночками і численними торговими лавками. У цьому місті можна відвідати музей BMW. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Старовинний Лейпциг, величний Дрезден, яскравий Гамбург, затишний Бремен – всі ці міста по-своєму привабливі для подорожей і нових вражень від відвідування Німеччини. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном

У Північну Македонію на Охридське озеро

Північна Македонія – маленька балканська держава з надзвичайно красивою природою і середньовічною архітектурою, безліччю історичних пам’яток і первозданних локацій. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Одна з головних визначних пам’яток краю – чарівне Охридське озеро – вважаєтьсяя прекрасною альтернативою морському відпочинку. На узбережжі біля водойми облаштовані пляжі, стоять миловидні готелі на будь-який смак і запропонований усілякий сервіс для парусного спорту. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Прогулюючись по Охридських вуличках, можна натрапити на старі церкви з фресковим орнаментом, побачити римський амфітеатр і вийти до кам’яної Самуїлової фортеці, з якої відкривається приголомшлива панорама на пейзажі озера. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном

Столиця Північної Македонії Скоп’є підходить для міського туризму, тут збереглися пам’ятки Античності і Середньовіччя – кам’яний міст часів Римської імперії, фортеця Кале, мечеть Мустафи Паші. Тут варто відвідати і пам’ятки сучасної епохи – Собор Святого Климента Охридського, Хрест Тисячоліття, церкву Матері Терези. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном З 1 вересня для в’їзду в Північну Македонію потрібно мати на руках один з документів:

  • Сертифікат про повну імунізацію від коронавірусу (не менше двох доз сертифікованої вакцини проти СOVID-19);
  • довідки про перенесене захворювання на коронавірус протягом останніх 45 днів, починаючи з дня одужання;
  • негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду;
  • негативного експрес-тесту на антиген, отриманого за 48 годин до в’їзду на територію країни.

В Іспанію на Ібіцу

Іспанія – не менш колоритна і приваблива країна. Приголомшлива природа, готична і барокканська архітектура, самобутня культура і жаркий клімат, вишукана місцева кухня дуже привабливі для туристів з різних куточків світу. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Собор Саграда Фамілія, печера Сантадер, Замок Коломарес, Алькасар Християнських королів, Пласа Майор, Сант’яго-де-Компостела, Коста Брава, Толедо, виноградники Ла-Ріоха, національний парк Ордеса, Королівський палац у Мадриді – в Іспанії маса місць, які не залишать байдужими навіть найдосвідченіших туристів. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Сонячна Ібіца на березі Середземного моря – один з найпопулярніших курортів в Європі. Морський бриз, комфортні пляжі, всілякі нічні розваги, барвиста природа поєднуються тут з самобутніми традиціями місцевих жителів, особливою повагою до культури Хіпі, кубічною архітектурою з вапняку і граніту. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Правила в’їзду до Іспанію для українців такі: потрібно завчасно заповнити електронну форму санітарного контролю та отримати QR-код. Україна входить до списку країн зеленої зони, а це означає, що маючи на руках заповнену форму, туристам не потрібен сертифікат про вакцинацію, або інші документи, пов’язані з коронавірусом. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном

У Чорногорію до моря і в гори

Чорногорія багата дивовижною природою і своєрідним кліматом – тому є популярним напрямком для відпочинку в осінній період. Крім теплого моря, приємного пляжного дозвілля і гірських красот Чорногорія цікава своєю архітектурою та історичними пам’ятками. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Тут обов’язково варто відвідати національний природний парк Дурмітор, Боко-Которську затоку, висічений у скелі монастир Острог, морський курорт Будва з безліччю старовинних церков, замків і фортець, мальовниче Скадарське озеро, найглибший в усій Європі каньйон Тара, через який проходить масивний арочний міст Джурджевича, місто-фортеця Котор і безліч інших дивовижних локацій. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном

Ця приваблива туристична країна на початку осені посилила в’їзд на свою територію для усіх іноземних громадян. Щоб відвідати курорти Чорногорії туристи зобов’язані мати сертифікат про повну вакцинацію від коронавірусу. За умови, що вакцинація повинна бути закінчена не пізніше ніж за 14 днів до поїздки. Щеплення тільки однією дозою вакцини не дає права на вільне відвідування країни. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Якщо такого сертифіката немає в наявності, турист повинен пред’явити один з документів:

  • довідку з негативним ПЛР-тестом на COVID-2019, який необхідно зробити не раніше ніж за 72 години до поїздки;
  • експрес-тест на антиген, зроблений не раніше 48 годин до подорожі;
  • довідку про перенесену коронавірусну інфекцію (не раніше 14 днів з моменту одужання і не більше 180 днів).

Популярні морські курорти: Туреччина, Єгипет, Дубай

За даними українського МЗС, Туреччина входить в топ-10 найпопулярніших напрямків для туризму і відпочинку в Україні. Восени тут набагато менше туристів, але все також по-літньому спекотно і ціни приємно тішать знижками. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Це класичний морський курорт, але Туреччина дивовижна своєю природною грацією і культурною спадщиною. Собор Святої Софії часів Візантії, султанський палац Топкапи, Блакитна Мечеть, Цистерна Базиліка, Галатська Вежа, амфітеатр Аспендоса, Палац Долмабахче та інші визначні пам’ятки вражають погляд своєю архітектурною майстерністю і вражаючими розмірами, багатим оснащенням і непростою історією. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Тут маса місць для оздоровчого туризму, найвідоміші – геотермальний курорт Памуккале і басейн Клеопатри. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном На осінній сезон Туреччина зберегла правила перетину кордонів, введені на початку літа. Згідно з вимогами, в’їзд для українців можливий з сертифікатом про вакцинацію, або негативним ПЛР-тестом/антиген-тестом, або ж з довідкою про одужання. Турецька влада вимагає виконання цих правил, що поширюються і на дітей, починаючи з 6-річного віку.

В землю пірамід і фараонів Єгипет можна вирушати в будь-яку пору року, так як жаркий сухий клімат не дозволяє морю і повітрю остигати. У цьому краю дивно поєднується спадщина найдавніших цивілізацій з сучасністю. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Піраміди Гізи, Долина Фараонів, легендарна і дуже красива гора Синай, безліч найдавніших храмів і некрополів «уживаються» з розкішшю курорту Шарм-Ель-Шейха, надзвичайною зеленню каїрського парку Аль-Ажар, першим у всьому світі за величиною акваріумом Хургада Гранд. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном В’їзд громадянам України дозволено за умови наявності візи, яку також можна придбати по прибутті в країну. Необхідно мати документ про імунізацію від коронавірусу. Єгипет визнає вакцини, схвалені ВООЗ та єгипетським лікарських агентством. Сертифікати про вакцинацію з QR-кодом підлягають перевірці на території держави.

Якщо сертифіката немає в наявності, в’їхати до країни можливо при наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття, у сертифікованій лабораторії. Схожі правила діють в ОАЕ. Туристи, які подорожують в Дубай, повинні надати при реєстрації на рейс такі документи:

  • Поліс міжнародного медичного страхування, включаючи покриття витрат, пов’язаних з лікуванням від COVID-19 і перебуванням в умовах ізоляції на території ОАЕ;
  • Сертифікат з негативним результатом ПЛР-тесту, який повинен бути виданий не більше ніж за 72 годин до прибуття в Емірати акредитованими лабораторіями.

Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном По прибутті в Дубай пасажири проходять ще один тест на COVID-19, який робиться відразу в аеропорту. До результатів тесту необхідно перебувати на самоізоляції в готелі або іншій локації проживання.

Дубай стає улюбленим місцем відпусток для багатьох українців. Тут створені всі умови для комфортного пляжного відпочинку і прогулянок по сучасному місту з архітектурою майбутнього. Туристам радять відвідати столицю ОАЕ Абу-Дабі і знамениту мечеть шейха Заїда, в якості розваг – Dubai Mall з гігантським акваріумом і фонтаном, а також дитячий парк Ferrari world. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Для Абу-Дабі діють додаткові протиепідемічні правила, з якими туристів просять ознайомитися перед подорожжю.

На відпочинок за океан: Домінікана, Маврикій, Шрі-Ланка

Домінікана – екзотична країна, де літо триває всі 12 місяців на рік. Ідеальні пляжі острова Гаїті і краса підводного світу Карибського моря особливо привабливі для туристів в наші дні, адже Домінікана не вимагає від туристів жодних документів, пов’язаних з пандемією коронавірусу, для в’їзду до країни. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Маврикій – ще один райський острівець, але вже в Індійському океані. Туристів порадують білосніжні пляжі, тропічна природа, по-літньому спекотна погода, можливість помилуватися кораловими рифами і посерфити в теплому океані. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном На острові діє візовий режим. Документ оформляється в аеропорту на 60 днів, з можливістю продовження. В’їзд для українців дозволено за умови знаходження на самоізоляції протягом 2 тижнів після прибуття і попередньої оплати місця проживання на самоізоляції. Також необхідний негативний тест на коронавірус, зроблений не пізніше 72 годин до моменту прибуття.

Обов’язкова вимога – повторне проходження тесту на 7-й і 14-й день перебування на карантині. Сертифікат про повну імунізацію дозволяє туристам користуватися усією інфраструктурою готелю на період карантину.

Шрі-Ланка також відмінно підходить для пляжного відпочинку в цю пору року: на острові у цей час стоїть спекотна і суха погода. Туристам радять прогулянки по джунглях, відвідування чайних плантацій і слонячого розплідника. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Всі туристи зобов’язані мати ПЛР-тест, зроблений за 72 години до прильоту на англійській мові, не залежно від наявності вакцинації. Також місцева влада вимагає оригінал сертифікату про вакцинацію (в разі його наявності) та заповнену декларацію здоров’я.

Повторний тест на коронавірус здається туристами після прильоту на Шрі-Ланку. Повністю вакцинованим туристам з негативним ПЛР-тестом дозволяється подорожувати островом. Такі особи повинні здати ще один ПЛР-тест на сьомий день перебування на Шрі Ланці в одній з сертифікованих лабораторій. Схожі правила поширюються на тих туристів, хто пройшов не повну вакцинацію. Куди полетіти цієї осені: локації для відпочинку українців за кордоном Не вакциновані гості повинні перебувати у спеціально відведених готелях 15 діб з моменту прильоту. Їм дозволено організовано відвідувати деякі туристичні місця. Не вакциновані туристи здають другий ПЛР-тест на 14 день перебування. Якщо результат негативний, такі туристи зможуть подорожувати островом.

Загальним правилом для усіх подорожуючих залишається отримання візи, бронювання спецготеля і оформлення обов’язкового страхового поліса, що покриває лікування від COVID-19.

Автор: Марія Гелюх

Источник: ua.news/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: туризм

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович