24.08.2019 10:36
Просмотров: 1127

“Магічні” місця у Харкові (ВІДЕО)

“Магічні” місця у Харкові (ВІДЕО)

Стати успішним, знайти кохання та навіть вдало скласти сесію харків’янами допомагають пам’ятники архітектури.

Серед історичних пам’яток Харкова існують ті, які, на думку містян, мають магічні властивості. Вважається, що вони вміють виконувати бажання, дарувати успіх та вічну любов. Легенда про чарівне колесо на пам’ятнику Тарасу Шевченку – одна з найстаріших.

Ніколь Костенко, кореспондентка

Серед скульптур героїв творів Тараса Григоровича заховано тракторне колесо. За повір’ям, якщо турист знайде його – він обов’язково повернеться до міста ще раз. А корінні харків’яни торкаються на щастя пальця ноги гайдамака.

У молодих пар теж є щасливі місця. Кажуть, що якщо в день весілля молоді поцілуються біля Пам’ятника закоханим їх очікує довге сімейне життя. Таке ж пророцтво пов’язане з левами біля центрального Палацу одруження. Інші пари вважають щасливими міст у сквері “Стрілка”. На його бильцях вони чіпляють замок зі своїми іменами або датою весілля. Вважають: доки він висітиме – почуття не згаснуть.

Надія, харків’янка

Самый необычный памятник в городе, где пара целуется. Верю, что он приносит молодым только счастье, удачу и благополучие. Точно здесь верю.

Сергй, харків’янин

Какой памятник в городе самый необычный? -Влюбленным на архитектора Бекетова. -А в счастливые места в Харькова верите? – Очень. -Проверяли удачу? -Конечно. И все сбылось.

Ірина, харків’янка

Мне нравится все, что происходит в городе. -Верите, что есть счастливые места в Харькове? – Конечно, безусловно. И у каждого оно свое.

Багато місць у Харкові вважаються магічними й серед студентів. На території авіаційного інституту розташований пам’ятник так званій «шарє». Для успішного складання сесії, молодь обливає його спиртними напоями. А ось вихованцям університету будівництва та архітектури вдачу приносить скульптура Олексія Бекетова. Заради п’ятірки в заліковій книжці студенти натирають бронзове взуття архітектора до блиску. Поряд на вулиці Сумській є ще одне місце, яке харків’яни вважають щасливим.

Ніколь Костенко, кореспондентка

Пам’ятник 50-й паралелі відкрили у 2010. Кажуть, тим, хто мріє про подорожі і далекі мандрівки, треба наступити лівою ногою на бронзовий диск і чітко уявити те місто, яке хочеться відвідати. А якщо при цьому ще затиснути в кулаці золоту монету, то бажання неодмінно здійсниться.

Існують і менш відомі споруди, яких люди наділили магічними здібностями. У парку Горького пам’ятник “вухам” з’явився разом з іншими роботами після Всеукраїнського симпозіуму молодих скульпторів в 1991 році. Він розташований на вулиці Данилевського, 14. Місцеві мешканці нашіптують вухам свої заповітні бажання. Історичних споруд у Харкові понад 200.

Чи вірити у магічні властивості історичних місць Харкова кожен вирішує сам. Але щороку у місті продовжують з’являтися нові легенди та повір’я.

Источник: objectiv.tv

Автор: Ніколь Костенко

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: харьков

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович