02.08.2017 12:29
Просмотров: 731

Музиканти з прифронтових територій зіграють разом із Жаданом, Андруховичем, «Тартаком», «ШANою» і «The ВЙО» на фестивалі «Дорога на Схід»

Музиканти з прифронтових територій зіграють разом із Жаданом, Андруховичем, «Тартаком», «ШANою» і «The ВЙО» на фестивалі «Дорога на Схід» Організатори оголосили програму, розклад автобусних маршрутів, інформацію про кемпінги й збір сміття.
Фестиваль «Дорога на Схід» (18-19 серпня) наново позначить Ізюм на туристичний мапі країни.

Ізюмщина уже є на цій мапі, але як регіон козацького бароко, половецьких кам’яних баб, мальовничих лісів та крейдяних гір. Тепер він може стати і одним із центрів сучасного фестивального руху.
Через півтора місяці збору заявок від музикантів, організатори «Дороги на Схід» завершили формування програми. Хедлайнери фестивалю — Юрій Андрухович і АртПоле з виставою «Альберт, або Найвища форма страти», «Тартак», «ШАNА», «The ВЙО», «Жадан і собаки».

Окрім них, на фестивальних сценах гратимуть музиканти й поети з Харківщини та прифронтових територій. Зокрема, рок-гурти «Ізобарра Тор» (Сватове), «Смолова галерея» (Слов'янськ),  етно-колектив «Заграйярочка» (Волноваха).

Нагадаємо, перший день фестивалю — пре-паті на Фазенді «Виноград» (село Іванівка). День другий, 19 серпня, — Ізюм, три сцени та великий ярмарок у центрі міста. Вхід на всі заходи вільний. Повну програму дивіться за лінком.
Доїхати до фестивалю можна приміськими потягами, регулярними автобусними рейсами або додатковими автобусами зі станції №6 "Заводська" (станція метро "Індустріальна").

Бронювання квитків: bus.kharkov.ua або +380 57 732 65 02

Попередній продаж: на автостанціях Харкова (№ 1, 2, 3, 4, 6) та області

Розклад за лінком.
Переночувати  можна в кемпінгах: на Фазенді «Виноград» з 18-го на 19-те серпня та в Ізюмі, неподалік від головної сцени, над річкою, з 19-го на 20-те.

Розміщення безкоштовне, але спальники та намети необхідно мати свої. Зареєструватися для отримання місця в кемпінгу необхідно за лінком. Організатори забезпечують інфраструктуру кемпінгу: воду, туалети, душі (в першому кемпінгу) та охорону.

Їжу можна як брати з собою, так і придбати в ресторані Фазенди «Виноград» (заплановані комплексні обіди). Готують у «Винограді» за концепцією так званої «локаворської кухні»: тобто виключно зі свіжих продуктів місцевого виробництва.
Збирати сміття на фестивалі будуть у мобільних пунктах «Прихисти пакет», який організовує кампанія за ресайклінг Kharkiv Zero Waste.
Під час фестивалю на площі Джона Леннона (колишня площа Леніна) відкриється мурал з портетом легендарного бітла. Настінний розпис робить група харківських художників на чолі з Андрієм Пальвалєм. Мурал — подарунок місту від головного спонсора фестивалю, Райффайзен Банку Аваль.
Упродовж всього дня в Центральному міському парку Ізюма працюватимуть фудкорт та ярмарок, на який приїдуть зі своїми виробами дизайнери та майстри з Харкова та області.
Подивится на зоряне небо Ізюмщини через професійний телескоп у таборі фестивалю можна буде завдяки науково-популярному клубу «Вільний університет Майдан Моніторинг».
«За останні два роки ми десятки разів з музикантами та поетами їздили з виступами в зону АТО через Ізюм, оскільки він лежить на шляху на Схід, на кордоні Слобожанщини й Донбасу. Але жодного разу в самому Ізюмі не виступали, — розповідає про зародження ідеї фестивалю його організатор, письменник Сергій Жадан. — І замислилися: чому? Соціально, культурно він дуже близький до міст Донбасу. До, скажімо, Краматорська, Слов'янська, Дружківки. Він так само потребує нашої співучасті, солідарності. Саме тому цього разу ми вирішили зупинитись в Ізюмі».
За словам Жадана, початково локальна подія приваблювала все більше людей та колективів і поступово перетворилася на масштабне фестивальне дійство. І навіть географічно розрослася, «захопивши» село Іванівку.
«Фестиваль має не просто пройти, але залишити згадку про себе, — каже співачка та представниця генерального партнера фестивалю Райффайзен Банку Аваль Марина Богун. — Саме тому ми й робимо в центрі міста мурал. Він буде заввишки 4 поверхи і його побачить кожен, хто їде Ізюмом дорогою на Схід».

«Дорога на Схід» — надихаючий проект, — говорить Тарас Джамалов, генеральний директор Lenovo Ukraine, ще одного партнера фестивалю. — Це правильно — поєднувати людей заради того, щоб вибудовувати невеликими кроками майбутнє — разом із кожним, хто може зробити щось творче. Ми в компанії Lenovo впевнені, що креативна економіка надихає, нехай вона надихне всіх, хто приєднається до фестивалю»
Організатори й співініціатори фестивалю «Дорога на Схід»: Благодійний Фонд Сергія Жадана, Харківська обласна державна адміністрація, міська рада Ізюму та генеральний партнер проекту Райффайзен Банк Аваль.
Партнери проекту: Lenovo, БФ Всеволода Кожемяко Україна 21, АртПоле,  PR-аґенція «Bagels & Letters», дизайн-студія Графпром, студентська рада ХНУ ім. Каразіна, громадська організація "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації" та Харківський обласний центр молоді
Довідка: Перший фестиваль «Дорога на Схід» пройшов 25-27 березня 2016 у Новопскові, Сватовому, Старобільську. У ньому взяли участь Сергій Жадан (ініціатор проекту), поети Артем Полежака та Дмитро Лазуткін, співачка Анжеліка Рудницька, автор і виконавець пісень Борис Севастьянов, групи «Собаки в космосі», «Оркестр Че», «П@п@ Карло», «Урбаністан», «Kozak System» та інші — всього понад 30 українських музикантів і літераторів.

Своєрідним продовженням фестивалю був культурний проект «Харків обрав Україну». Спочатку — у Львові та Івано-Франківську в червні 2016. А далі, 24-28 серпня 2016 року поети, художники, музиканти та журналісти вирушили до Маріуполя, Бахмута і Костянтинівки з виступами для цивільних і військових. У проекті брали участь «Жадан та собаки», «П@п@ Карло», Борис Севастьянов, поет Павло Макаренко, Анжеліка Рудницька, письменники Галина Крук, Любов Якимчук, Олексій Чупа.

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович