04.12.2017 09:55
Просмотров: 1584

Пуховик, парка, чи пальто – що обрати?

Пуховик, парка, чи пальто – що обрати?

Як обрати зимовий верхній одяг, аби і тепло було, і гаманцю не нашкодило

Мокрий сніг, дощ, поривчастий вітер та 0 градусів – зима уже впевнено заявила про себе, відтіснивши далеко останні теплі осінні безвітряні дні. Тому нині як ніколи будуть у пригоді парасолі, черевики на грубій підошві, рукавиці та теплі куртки з водонепроникного матеріалу з капюшоном. Куртки, до речі, уже давно потрібно було витягти з шаф. А для тих, хто їх ще не купив, – саме пора потурбуватися про оновлення зимового гардеробу.

Власне, вибираючи зимовий верхній одяг. мало хто замислюється над тим, чому одна річ називається курткою, друга – пуховиком, а третя – паркою. Річ у наповнювачі.

Пуховиком може називатися лише виріб, усередині якого пух. Пух може бути натуральним (лебединим, качиним, гагачим чи гусячим) або синтетичним.

Перед тим як купити пуховик з натурального пуху, варто придивитися до етикетки. На ній повинно бути зазначено співвідношення пуху і пір’я. Оптимальні варіанти – 90/10 або 80/20. Якщо з цифри майже рівні – такий пуховик взимку не зігріє.

У середньому за якісну зимову утеплену куртку чи пуховик на ринку доведеться віддати від 3 до 4,5 тисячі гривень

Також варто придивитися до того, як розподілений пух. Якщо пуховик розділений на вертикальні або горизонтальні блоки – його краще не брати, оскільки після прання пух може просто опуститися вниз, і розправити його буде практично неможливо. Добре, коли блоки розділені на квадрати.
Важливо, щоб пір’я не вилазило назовні – для цього повинен бути подвійний пакет блоку. Звісно, не можна забувати і про обробку пір’я. Бо через певний час може з’явитися неприємний запах.

Пуховики хоч і теплі, однак не надто зручні – їх важко прати в домашніх умовах. До того ж вони недешеві – ціна стартує від 3,2 тисячі гривень і вище.

Синтетика – ще тепліша, ніж пух

Крім курток із натуральними наповнювачі, на ринку чимало моделей з синтетикою всередині. Якщо пуховики дуже об’ємні, то куртки з синтетичним наповнювачем – ні. Вони можуть бути різної довжини і фасонів – від коротких до модних уже другий сезон курток-ковдр.

Продавець Ірина Барбазюк розповідає, що крім звичного синтепону, є ще синтепух, холлофайбер і тінсулейт.

- Синтепух фактично такий же, як і звичайний пух, - каже пані Ірина, - але гіпоалергенний. Тому це чудовий варіант для тих, у кого алергія. І догляд за виробом не складний – прати його можна в домашніх умовах не боячись, що синтепух зіб’ється. Ціна виробів – від 3 тисяч гривень і вище.

Дещо дешевші куртки, наповнені синтепоном, холлофайбером або тінсулейтом. Синтепон – один із найбільш популярних і недорогих матеріалів. Але чи буде куртка зігрівати взимку – залежить від товщини синтепону. Недоліком є те, що річ з таким наповнювачем, чи то пальто, чи то куртка, буде важкою.

- Значно легшими є холлофайбер і тінсулейт. Вони тепліші і кращі в користуванні. Ці два матеріали мають практично однакові властивості: не потребують особливого догляду, підходять для сильних морозів, швидко сохнуть, не мнуться при деформації, легко перуться, - каже жінка. – Чи не єдина їхня відмінність – речі з тінсулейтом значно тонші. Його використовують часто для пошиття спортивних курток, приталених пальто, спортивних костюмів для зимових прогулянок. Тому рухатися в ньому значно комфортніше.

Суттєва перевага синтетичних наповнювачів – верхній одяг не потребує особливого догляду. Чого не скажеш про пуховик.

Щодо цін, то найдешевші – куртки з синтепоном. Вартість, залежно від товщини наповнювача, стартує від 1,5 тисячі гривень.

Дорожчі – куртки з тінсулейтом і холлофайбером. Ціни приблизно такі ж, як і на пуховики – від 3 тисяч гривень і вище. Середня ціна на ринку – 3,5-4,5 тисячі гривень за утеплену куртку.

Якісна парка захистить у негоду

Останнім часом дедалі популярнішими стають парки. Це куртки з капюшоном, утеплені шерстю, штучним або натуральним хутром. Досить часто підкладка відстібується. Особливість цих курток – практичність: накладні кишені, капюшон з хутряною облямівкою, внутрішні кишені, шнур на талії, який можна затягнути. Класична парка виготовлена з плащової тканини.

Ціна теж доступна – вартість зимових моделей коливається від 2,2 тисячі гривень і вище. Ціна залежить від підкладки (натуральне хутро буде дорожче) та зовнішнього матеріалу.

- Завдяки хутряній підкладці парки добре утримують тепло в сильний мороз, - розповідає І. Барбазюк. – Вони мають попит серед молоді завдяки стильному зовнішньому вигляду.

Аналог класичної парки – куртка-парка. Це звичайна утеплена куртка, яка лише зовні схожа на парку. Ціна – від 3 тисяч гривень.

Пальто – від 2,5 тисячі, шуба – від 40 тисяч

Не найкращий варіант для вітряних дощових днів – утеплене пальто. Воно підійде для морозних зимових днів, однак у дощову вітряну погоду не зігріє. Ціни стартують від 2,5 тисячі гривень, залежно від виробника та наявності додаткових елементів (комірця, капюшона і так далі). Найчастіше зимові пальта утеплені тонким шаром синтепону. Тому для температури -7 вони не підійдуть.

Популярними на ринку є шуби зі штучного хутра. Ціни на них, звісно, нижчі, ніж на вироби з натурального хутра – від 2,9 тисячі гривень. Однак в сильні морози така річ не зігріє.

Традиційно найдорожчі – натуральні шуби та дублянки. Ціни на них, як і на більшість товарів, зазначені в євро. За шубу середньої довжини доведеться віддати від 40 тисяч гривень, а за такої ж довжини дублянку – від 10 тисяч.

Звісно, що більше хутряних аксесуарів – то дорожче.

Источник: pogliad.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: мода

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович