13.03.2017 10:10
Просмотров: 1056

В Харкові пройде міжнародний фестиваль шанувальників франкомовної культури та мистецтва

В Харкові пройде міжнародний фестиваль шанувальників франкомовної культури та мистецтва «ДНІ ФРАНКОФОНІЇ В УКРАЇНІ» - міжнародний фестиваль, що об’єднує шанувальників франкомовної культури та мистецтва в усьому світі - пройде в Харкові 16-28 березня 2017 року.

Посольства Бельгії, Канади, Франції, Швейцарії, Французький інститут в Україні та мережа «Альянс франсез в Україні» проводять «Дні Франкофонії в Україні» - фестиваль, спрямований на популяризацію франкомовної культури та французької мови як мови спілкування, демократичних цінностей, дотримання прав людини та підтримки культурної різноманітності.

Фестиваль започаткований Міжнародною організацією Франкофонії (МОФ), яка була створена 20 березня 1970 року з підписання Ніамейського договору. З часів створення МОФ 20 березня відзначають як Міжнародний День Франкофонії, і всі закохані у французьку мову та є прихильниками цінностей, які популяризує Франкофонія, беруть участь у різноманітних культурно-мистецьких та освітніх заходах, що проходять у Франції та в усьому світі. На сьогодні МОФ нараховує 54 повноправних членів, 3 асоційованих члени та 23 члени-спостерігачі, серед яких – Україна.

Організатори Днів Франкофонії у Харкові пропонують насичену програму заходів: музична вистава «Порт Дунай», що об’єднає музику та твори авторів Центральної Європи, ніч діджеїв за участю французької дівчини-діджея Céline, виставка фотографій «DETOUR{S}», тиждень французького кіно.

В Харкові пройде міжнародний фестиваль шанувальників франкомовної культури та мистецтва

Цього року у програму заходів фестивалю вперше потрапило кіно. Протягом тижня з 16 до 22 березня поціновувачі французького кіноматографу матимуть змогу подивитися фільми на любий смак. До програми війшли соціальна драма, анімація, комедійні фільми, драма, а також ретроспектива класики «Шербурзькі парасольки».

Усі покази пройдуть у кінотеатрі «Боммер» (вул. Полтавський шлях, 6). Фільми будут демонструватися мовою оригіналу з субтитрами.

Программа фестивалю >>

Вхід на усі покази вільний!

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович