30.08.2017 12:25
Просмотров: 1198

У Харкова з'явиться свій власний міжнародний фестиваль документального кіно - Kharkiv MeetDocs

У Харкова зявиться свій власний міжнародний фестиваль документального кіно - Kharkiv MeetDocs У Харкова з'явиться новий власний кінофестиваль — Kharkiv Meet Docs. З 29 вересня до 1 жовтня 2017 р. він збере авторів найважливіших документальних фільмів про права людини останніх років. Режисери особисто репрезентують свої останні роботи: «Головна роль» (Сергій Буковський), «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова» (Аскольд Куров). Також на фестивалі пройдуть прем'єри, авторські покази з дискусіями, майстер-класи найкращих фахівців документалістики. Kharkiv Meet Docs триватиме три дні у справжньому фестивальному форматі — на різних локаціях по всьому місту, з абонементами на покази для справжніх кіногурманів. А в 2018 році фестиваль повернеться вже з повноцінною конкурсною програмою.
«Kharkiv Meet Docs стане щорічним, постійним фестивалем. Поки що це заявка — ми тут, в Харкові, ми готові показувати та обговорювати кіно, — пояснює голова оргкомітету фестивалю Євгенія Крігсхайм. — У наступному році авторські покази та майстер-класи доповняться конкурсною програмою, і у молодих документалістів з'явиться можливість позмагатися із визнаними майстрами на рівних».
Kharkiv Meet Docs, орієнтований у першу чергу на фільми про права людини, отримав підтримку від Федеративного міністерства закордонних справ Німеччини (Auswärtiges Amt). «Ми з особливим задоволенням підтримали ідею провести фестиваль не у столиці, а в Харкові — найважливішому культурному центрі Східної України, —  пояснює Бен Диппе, представник німецької сторони. — Про права людини потрібно говорити скрізь, не лише у Києві».   
«У Харкові є розумна, досвідчена, активна публіка, що поціновує документальні фільми. Існує багато талановитих людей, яким є що сказати за допомоги засобів кіно. Але немає того об'єднуючого центру, де вони могли б знайти одне одного, спілкуватися, зав'язати дружні та робочі стосунки. Таким центром стане Kharkiv Meet Docs», —  впевнена Євгенія Крігсхайм.
Крім того, молоді «кіношники» отримають унікальну можливість зазирнути до «творчої майстерні» відомих документалістів — мало хто може собі дозволити подорожувати заради навчання у
майстрів. Тепер знані режисери самі їдуть до Харкова, щоб поділитися секретами та розповісти про принципи своєї роботи.
«Ми запросили дійсно  видатних документалістів: Віталія Манського, Аскольда Курова, Сергія Буковського, —  перераховує імена «зірок» координаторка Kharkiv MeetDocs Вікторія Цвірко. —
Проте, для нас має значення не лише популярність імен режисерів, а й важливість питань, які порушуються в їхніх фільмах. Адже документальне кіно зосереджується на вкрай болісних темах, котрих ми іноді боїмося навіть торкатися. Використовує аргументи, які ми часто не можемо знайти або побачити — для цього потрібна камера і творчий геній».
В рамках фестивалю відбудуться всеукраїнські прем'єри: “Довге ехо” Вероніки Глазунової і Лукаса Лакомы, “Павленський. Оголене життя” Дар'ї Хренової, “Переконання” Тетяни Чистової;
харківські прем'єри: “Школа №3” Єлизавети Сміт і Георга Гену, “Діти 404” Аскольда Курова і Павла Лопарева.
Важливо показувати в Харкові харківське кіно — на фестивалі можна буде побачити картину “Герої не вмирають” (автор — Володимир Чистилін).
Також в програмі — показ фільму Сергія Буковського про Голодомор “Живі”, приурочений до 85-х роковин трагедії.
«Це — не всі фільми, будуть ще інші, програма наразі формується, —  обіцяє Євгенія  Крігсхайм. —  Ми зараз у стані активної підготовки. Зіркових авторів ми вже знайшли, тепер потрібно познайомити їх з активними, спокушеними у кіно, вимогливими глядачами — їх у Харкові багато. І тепер у них буде свій кінофестиваль».
Майданчиками фестивалю стануть: Харківський національний академічний театр опери та балету імені М. В. Лисенка, Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Кінотеатр «8 ½», інтелектуальний бар «Lacan», Хаб «Студія 42».
Актуальна програма - на сайті фестивалю Kharkiv Meet Docs за лінком >>
Абонементи фестивалю вже у продажу

Купить билет

 

 

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович