09.03.2019 11:03
Просмотров: 1117

У Києві відбувся прем'єрний показ музичної комедії "Гуцулка Ксеня"

У Києві відбувся премєрний показ музичної комедії Гуцулка Ксеня

У Києві відбувся прем’єрний показ романтичної музичної комедії «Гуцулка Ксеня», створеної за мотивами однойменної оперети Ярослава Барнича 1939 року. Автором сценарію та режисером фільму є Олена Дем’яненко, продюсери – Дмитро Томашпольський і Олена Дем’яненко. Виробництво: кінокомпанія «Гагарін Медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Кінопроект стрічки став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування проекту склала 23 млн 871 тис. грн. при загальній вартості виробництва 47 млн 742 тис. 800 грн.

Над створенням кінострічки працювала міжнародна акторська команда: Варвара Лущик (Україна), Максим Лозинський (США), Олів’є Бонжур (Бельгія), Ігор Цішкевич (США), Олег Стефан (Україна), Катерина Молчанова (Україна), фрік-кабаре Dakh Daughters, гурт «ДахаБраха».

«Ми довго готувались, записували музику, вчилися танцювати, співати, ходити, грати на музичних інструментах. Мюзикл вимагає набагато більше підготовки, ніж фільм. Команда працювала майже цілодобово. У нас був справжній раритет – запис оперети «Гуцулка Ксеня» 1956 року, яку поставив Ярослав Барнич. Він сам диригував оркестром і я думаю, що стилістично ми надихалися саме Ярославом Барничем» - розповідає режисерка фільму Олена Дем’яненко.

Стрічка відтворює 1939 рік, у карпатське селище Ворохта прибувають колишні жителі, а нині – американські емігранти, для того, щоб знайти наречену для молодого Яро. Він отримає свій мільйонний спадок за умови, що одружиться зі свідомою українкою. До введення радянських військ на територію Західної України залишається два тижні.

Робота над стрічкою тривала понад 2 роки, натурні зйомки фільму відбулися у Карпатах та Ворохті. Основні локації, більше 15 об’єктів, були побудовані на Національній кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка.

«Жанр романтичного мюзиклу в Україні не дуже широко представлений, він є у Європі, у світі і останні кілька років фільми такого жанру були у номінаціях престижних фестивалів, тож дуже приємно, що в Україні створюються фільми такого формату», - говорить Міністр культури України Євген Нищук.

«Фільм сповнений романтизму і базується на українській автентиці, у стрічці задіяні актори з різних країн, очевидно, що це додає колориту. Цей формат фільму і участь акторів з різних країн розширить аудиторію глядачів і додасть цікавості до України у світовому форматі».

У широкий прокат музична комедія "Гуцулка Ксеня" вийшла 7 березня 2019 року.

Источник: mincult.kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович