08.05.2019 11:19
Просмотров: 1418

У США стартувала прем'єра серіалу "Чорнобиль" від авторів "Гри престолів"

У США стартувала премєра серіалу Чорнобиль від авторів Гри престолів

Поки увесь світ гадає чим завершиться "Гра Престолів" і кому дістанеться залізний трон, компанія HBO запустила новий проект знятий в Україні та Литві. Цього понеділка відбулась прем’єра гостросюжетного міні-серіалу про "Чорнобиль".

Спецкореспондентці "Прямого" Катерині Лісуновій вдалось ексклюзивно поспілкуватись з продюсерами серіалу, з його головним сценаристом, а також із провідними акторами.

"Компанія НВО зробила справжній переворот в кіноіндустрії. Вони переключили увагу глядачів із кінотеатрів на домашні телевізори. Відтак, всесвітньовідомий серіал "Гра престолів" вже кілька років тримає у напрузі весь світ. Завершується легендарна історія льоду та полум'я у травня і саме тоді починається новий серіал від компанії HBO, - про трагічний епізод в історії України - про Чорнобиль".

Прем'єра відбулась 6 травня. Міні-серіал складається із 5 епізодів. Кожну нову серію транслюватимуть щопонеділка о 21:00 за американським часом. Але ще за місяць до першого показу вулиці Нью-Йорку та інших американських міст були заповнені рекламними постерами. Анонс "Чорнобиля" можна було побачити на автобусах, в метро, на вулицях і в приміщенні.

"Це не лише детективне розслідування. Це також особисті історії пожежників, які постраждали на Атомній Станції, та їхніх сімей. Це історія людей яких евакуювали із Прип’яті. Це історії науковців, це історії шахтарів, які пішли ліквідувати наслідки вибуху, це також історія про тодішніх політиків, це про кожного, хто там був", - так коментує вихід серіалу його продюсер Санні Волентберг.

Проект є спільною роботою Британської компанії Sky та американської HBO. Режисером серіалу став Йоган Ренк. Раніше він зняв такі серіали, як “Ходячі мерці" та "Breaking Bad". Сценарій написав Крейг Мазін, відомий за стрічками: "Мисливець і снігова королева", "Без відчуттів" та "Ангели Чарлі". Масштабні зйомки проходили впродовж чотирьох місяців навесні та влітку 2018 року в Литві та Україні.

"Історія Чорнобиля для мене - це те, про що потрібно розповісти. Коли я почав читати про Чорнобиль і дізнаватись правду, це було ніби відкриття таємної війни, яку майже вдалось приховати. Мене це дуже зворушило”, - сценарист і продюсер "Чорнобиля" Грег Мейзин.

Серед акторів, багато знайомих облич і навіть деякі герої "Гри Престолів" - зокрема Мейстер Лювін. Одну із провідних ролей грає британка Емілі Вотсон. Відома за фільмами "Червоний Дракон", "Анна Кареніна", "Теорія всього" та інші. Вона також озвучувала мультиплікаційну історію режисера Тіма Бертона, - "Труп Нареченої".

У серіалі "Чорнобиль" його героїня фізик-ядерник Уляна Хомюк - є вигаданим персонажем. Вона втілює усіх науковців, які намагались з'ясувати істину про те, що насправді сталося на Атомній Станції.

"Особисто я була лише в Києві, ми мали там кілька зйомок. Але загалом наша знімальна група відвідала різні міста України, також з нами працювали місцеві мешканці. Я пишаюсь, що стала частиною цього фільму. Для акторки грати такі ролі - це і є сенс та причина бути в професії. Це неймовірний досвід", - розповіла актриса Емілі Вотсон, яка зіграла одну з головних ролей.

Ірландська акторка та співачка Джесі Баклі зіграла реальну історичну особистість Людмилу Ігнатенко - дружину смертельно ураженого радіацією пожежника, який одним із перших приїхав на ліквідацію вибуху.

"Це справжня честь грати в такому фільмі. Це неймовірно зворушливо і водночас дуже страшно бути частиною історії, яка не є вигадкою, яка є жахливою реальністю. Наслідки якої, не можна забувати", - розповіла Баклі.

До слова, Джесі Баклі зустрічається із Джеймсом Нортоном - британським актором, який зіграв головну роль в іншому, не менш важливому для України фільмі. Стрічка "Гарет Джонс" польської режисерки Агнешки Голланд розповідає трагічну історію журналіста, який першим в світі заявив про Голодомор в Укрїні, штучно створений радянською владою. Прем’єра цього фільму відбудеться у листопаді 2019-го. Поза камерою, Джессі Баклі розповіла "Прямому" каналу, що ані вона, ані її хлопець, українського коріння не мають, а зйомки у фільмах про Україну, є результатом комерційного попиту.

Нагадаємо, в лютому з'явились перші кадри серіалу "Чорнобиль від HBO.

А в березні компанія HBO опублікувала трейлер художнього міні-серіалу "Чорнобиль", який в максимально реалістичній формі розповість про аварію на Чорнобильській атомній електростанції в 1986 році.

Источник: prm.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович