26.05.2020 11:05
Просмотров: 1146

27 травня стартують “Антарктичні уроки” для школярів – короткі відео про крижаний континент та роботу на станції “Академік Вернадський”

27 травня стартують “Антарктичні уроки” для школярів – короткі відео про крижаний континент та роботу на станції “Академік Вернадський”

Хто живе в Антарктиді – пінгвіни чи білі ведмеді? Чому вона вкрита кригою? Скільки років українці досліджують цей континент? Які професії треба опанувати, щоб працювати на станції “Академік Вернадський”? Відповіді на ці та багато інших запитань будуть в “Антарктичних уроках” – спільному проєкті МОН та Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) Міністерства.

Йдеться про серію коротких відео – до 10 хвилин кожне. Вони розміщуватимуться щосереди о 14:00 на YouTube-каналі МОН https://www.youtube.com/playlist?list=PLFVSJgZgf7h-hHI_8zkG8j6WceniRHvDv , а також Фейсбук-сторінках МОН та НАНЦ.

Старт – 27 травня о 14:00.

Вчителем “Антарктичних уроків” стане директор НАНЦ, науковець-біолог Євген Дикий.

“Багато учнів писали нам листи на конкурс “Запроси полярника до себе”, 27 шкіл було визнано переможцями. Мої колеги – українські дослідники Антарктиди – мали прийти в ці школи і поспілкуватися з учнями вживу. Частину ми встигли відвідати, але, на жаль, більшу частину через карантин не змогли. Ми обов'язково прийдемо в усі ці школи. Однак поки триває карантин, вирішили записати для учнів цикл маленьких онлайн-уроків про Антарктиду взагалі та українців у Антарктиді зокрема”, – пояснив Євген Дикий.

Він також зазначив, що відео будуть цікаві та корисні не тільки для школярів, а й для батьків, учителів, студентів та загалом усіх, хто хоче дізнатися про Антарктиду. Зокрема, вчителі зможуть використовувати ці записи на уроках географії, біології, історії та класних годинах. Також відео стануть у пригоді для профорієнтації – щоб показати дітям, якою цікавою може бути робота науковця.

Розклад перших “Антарктичний уроків” буде таким:

● 27 травня, 14:00, тема: “Чому Антарктида – крижана й холодна? Чим відрізняється від Арктики?”;

● 3 червня, 14:00, тема: “Які тварини та рослини є в Антарктиді?”;

● 10 червня, 14:00, тема: “Хто відкрив Антарктиду і якою була роль українців у цьому?”.

“Дуже важливо, щоб школярі більше дізнавалися про науку та можливості вивчати світ навколо себе. Наші “Антарктичні уроки” якраз про це. Антарктида є єдиним континентом, де головним видом діяльності є наукова. А ще у відео йтиметься про те, як проводяться дослідження. І ми сподіваємося, що проєкт дасть школярам не тільки нові знання, а й мотивує їх займатися наукою і одного дня теж спробувати вирушити підкорювати Антарктиду”, – зазначив перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

Нагадуємо, що 6 квітня 2020 року стартував проєкт Всеукраїнська школа онлайн. В його межах спочатку для учнів 5-11 класів, а потім загалом для всіх школярів на телеканалах та в YouTube МОН почали транслювати уроки з ключових предметів шкільної програми, щоб допомогти учням та вчителям під час карантину.

Источник: mon.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович