25.09.2019 08:39
Просмотров: 1408

П'ять способів мотивувати дитину до навчання

Пять способів мотивувати дитину до навчання

1. Батькам під силу мотивувати дитину через власний приклад, спільну діяльність. Буває, що негативне ставлення до школи розвивається через нелюбов до одного предмету. Дитина не любить читати - влаштовуйте домашні літературні вечори, терпіти не може математику - придумуйте жартівливі завдання.

2. Подумайте, чим цікавиться дитина. І використовуйте ці знання для підвищення мотивації. Наприклад, спогади про спільні подорожі можна «прив'язати» до природознавства або географії. Захоплення книгами про Гаррі Поттера - до вивчення англійської.

3. Забезпечте дитині перебування в здоровому інформаційному середовищі. Клуби за інтересами, спортивні секції, гуртки. Прагнення не відставати від товаришів, бути з ними на одній хвилі зіграє на руку батькам. Пізнавальна діяльність не повинна обмежуватися школою. Успіх і жвавий інтерес до однієї сфері підстьобне мотивацію і до шкільних предметів, або хоча б знизить негатив.

4. Покажіть дитині, яку радість може доставити отримання нових знань. Створіть ситуацію, де школяр зможе відчути себе першовідкривачем. Придумайте квест на свіжому повітрі, підключіть однокласників.

5. Розробіть систему заохочень за гарне навчання. При цьому не варто звертати увагу тільки на оцінки. Самостійно написана доповідь на «четвірку» не гірше, ніж «п'ятірка» за проект, над яким півночі працювали батьки.

Источник: nashamama.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович