08.08.2017 11:10
Просмотров: 1724

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

Шкільний сезон вже не за горами, на вітринах магазинів з'являються товари для учнів на будь-який смак, от тільки ціни на них зовсім не дитячі

 

 

Щороку серпень перетворюється на справжнє випробування для батьків. До початку нового навчального сезону залишилося три тижні – час купувати шкільну форму та пакувати рюкзаки своїх нащадків. Отже, батьки готуються вивертати кишені й викладати кругленькі суми, аби їхні діти пішли на свято Першого дзвоника у всеозброєнні.

На скільки ж "схуднуть" сімейні бюджети харків'ян після такого навчального шопінгу і де краще купувати речі? Depo.Харків підрахував "вартість" цьогорічних учнів.

Мінімальний кошик школяра

Для того, щоб визначити середню вартість покупок, ми відправилися у міні-експедицію харківськими супермаркетами, магазинами та базарами. І чого тут тільки не побачили: неонові фарби, блискучі олівці та навіть 4D зошити – усе, аби шкільне життя не здавалося сірим та нудним. Щоправда, ціни на такі витребеньки зовсім не дитячі, а подекуди складають впевнену конкуренцію дорослим.

Ми розрахували вартість мінімального списку речей, необхідних для перших днів у школі. Під час розрахунку взяли середньостатистичні ціни в магазинах та на базарах Харкова. Варто зазначити, що цього року вони не сильно відрізняються. І хоча на базарах ще можна знайти одяг на 100 грн дешевший, його якість, часом, досить сумнівна. А от ціни на канцелярські товари майже зовсім зрівнялися. Єдиним джерелом економії залишається Інтернет. Якщо замовляти, наприклад, одяг online, можна заощадити від 100 до 300 грн за одну річ, але треба бути впевненим у таблиці розмірів і виробникові. Та й доставка може зайняти тривалий час – від 1 до 5 тижнів.

Першокласники

 

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

 

У перший раз у перший клас і вперше на шкільні базари. Найвідповідальніша й одна з найдорожчих категорій українських школярів – першокласники, адже збирати їх доводиться буквально "з нуля". Так, шкільна форма, взуття та спортивна форма для першачка обійдуться приблизно 2,5–3 тис. грн.

 

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

 

Ціни на рюкзаки в Харкові стартують від 350 грн, але їх якість залишає бажати кращого. Тож, якщо ви хочете, щоб дитині було зручно носити портфеліка, варто придбати рюкзак із ортопедичною спиною. Ціна на них стартує від 500 грн. А от вартість набору канцтоварів складатиме приблизно 300–600 грн.

Середня школа

 

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

 

Одягнути учня середньої школи в Харкові можна за 3-4 тис. грн. І хоча більшість речей за цінами не сильно відрізняються від "вартості першачків", деякі виробники все ж таки підіймають ціну в залежності від розміру товару. А от вартість рюкзаків залишається такою ж - 350–600 грн, тільки дизайн змінюється й замість казкових героїв "знання за плечима" прикрашають квіти й геометричні візерунки. Вартість канцелярського набору залишається сталою – 300-600 грн. До того ж, до списку щорічних обов'язкових витрат батьків додаються приблизно 150 грн на атласи та контурні карти.

Старша школа

 

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

 

Недешевою категорією виявилися й найстарші школярі. Так, тільки за одяг для учня 9-11 класу доведеться викласти в середньому 3-4 тис. грн. Дешевше обійдуться канцтовари – 200-500 грн. А от сумка для дівчинки-старшокласниці, наприклад, коштує 500-800 грн. Трохи дешевше коштують чоловічі рюкзаки та сумки – 400–700 грн.

 

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

 

Також близько 150 грн коштуватимуть контурні карти та атласи. Але якщо врахувати, що більшість старшокласників полюбляє модно вдягатися, їхнім батькам доведеться додати до зазначених сум ще декілька сотень, а то й тисяч гривень.

Безперечно, наші розрахунки є середніми для Харкова. У місті можна знайти як дешевші, так і значно дорожчі речі. Тому під час "шкільної гарячки" варто пам'ятати, що найголовніше, аби ваші нащадки йшли до школи з гарним настроєм, сповнені жаги нових знать та вражень.

 

Скупитися й вижити: У скільки харківським батькам обійдуться збори до школи

 

Секрети економії

Тим, хто не звик витрачати купу грошей, варто взяти до уваги кілька порад з економії сімейного бюджету. Так, канцелярія виявиться дешевшою, якщо ручки, олівці та зошити купувати не вроздріб, а упаковками. Ще краще – домовитися зі знайомими та зробити оптове замовлення в інтернет-магазині, тут і доставку безкоштовну можна отримати, щоправда, чи зрадіє малеча таким покупкам – невідомо, адже дизайн у зошитів буде однаковий. Окрім того, на всіх шкільних ярмарках та базарах бувають дні та години розпродажу. Тож, варто слідкувати за анонсами та не проґавити шанс. Також більшість українських виробників мають форму online-замовлення на сайтах, а тому, примірявши одяг у магазині, можна сміливо замовляти потрібний розмір на сайті виробника та отримати значну економію бюджету.

Источник: depo.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: школа

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович