27.05.2017 15:00
Просмотров: 1442

В Австралии создали солнечные батареи в 30 раз дешевле Tesla

В Австралии создали солнечные батареи в 30 раз дешевле Tesla

Еще один удар по мокшанской Бензоколонке:

Сонячні панелі з плівки, які можна надрукувати і переробити, створили в Австралії. Такі сонячні панелі виготовляються шляхом друку електронного чорнила на прозорі пластикові листи.

Окрім того що панелі легкі і їх можна скрутити в трубочку вони легко піддаються повторній переробці. Квадратний метр таких панелей коштує $7,42, що в 30 разів дешевше за аналог Tesla і вони можуть працювати навіть при слабкому освітленні.

Автором цих бюджетних сонячних панелей для дахів будинків стала група дослідників з Університету Ньюкасла в Австралії на чолі з керівником Полом Дастуром, зараз вони знаходяться на кінцевій стадії тестування цього друкарського сонячного рішення. Панелі друкуються на пластиковій плівці завтовшки менше 0,1 мм і проводять електрику завдяки електронному чорнилу. Їх легко запустити в масове виробництво, пише mashable.

Професор Пол Дастур працює вже більше десяти років, щоб створити легку «друкарську сонячну» панель, яка здатна генерувати енергію. Університет Ньюкасла є одним з трьох місць в світі де тестуються друкарські сонячні панелі, в яких використовується електронне чорнило для передачі електрики. Вони можуть бути надруковані в «промисловому масштабі» на верстатах, тобто вони можуть бути використані для швидкого розгортання на великих територіях. Пристрої дуже міцні, вони зроблені з того ж пластика, що і пляшки Коли, а значить, їх можна переробити.

Нові панелі можуть працювати навіть при слабкому освітленні. За рахунок цього використовувати їх дешевше, ніж отримувати енергію на вугільній основі. Крім того, їх можна встановити на будь-якій стороні даху, не обов’язково, щоб вона була сонячною.

Источник: livejournal.com

Автор: oleg-leusenko

P.S. От редакции

Подобные панели в Украине - не новость

С инвесторами нам не так везет, потому и цена не радует (

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович