18.07.2020 09:02
Просмотров: 914

Вартість генерації електрики гібридним колектором - 3 центи за кВт/год

Вартість генерації електрики гібридним колектором - 3 центи за кВт/год

Інженери США з'єднали в новому пристрої переваги двох технологій з отримання відновлюваної енергії - сонячних панелей і колектора. У підсумку воно виробляє одночасно пар і електрику. Розробники повідомляють про високу продуктивність винаходу та вкрай низьку вартість виробленої енергії - 3 центи за кВт*год.

Найбільш поширений і простий спосіб отримання енергії сонця - використання фотоелементів, але є й інші. Сонячні колектори застосовуються для збору теплової енергії сонця за допомогою нагрівання матеріалу-теплоносія. Її можна направляти на обертання турбін або безпосередньо на обігрів будинків. Зазвичай ці системи працюють порізно, але час від часу їх намагаються об'єднати - що, найчастіше, приводить до зниження продуктивності.

Група інженерів із США стверджує, що винайшла новий гібридний сонячний колектор, що взяла все найкраще з обох систем.

Пристрій виглядає як супутникова тарілка з апаратурою, закріпленою в центрі параболічного колектора. Тарілка покрита світловідбиваючим матеріалом, який фокусує сонячні промені в центральній частині. Внизу знаходяться сонячні елементи, які накопичують і перетворюють видимий та ультрафіолетовий спектр світла в електрику.

Однак вся хитрість у тому, що елементи перенаправляють інфрачервоне світло до окремого теплоприймачу - чашоподібні заглиблення, оточеному водою під тиском, яке вловлює тепло і перетворює його в пар.

Розробники стверджують, що ККД гібридного пристрою становить 85,1%. Пар нагрівається до 248 °C, тобто набагато вище, ніж у багатьох інших теплових колекторах. Це означає, що апарат придатний для використання в багатьох промислових процесах, наприклад, сушіння, стерилізація або пастеризація.

Інша його перевага - ціна. За підрахунками авторів, цей колектор здатний виробляти енергію всього по 3 центи за кВт*ч.

Команда інженерів вже отримала фінансування на розробку наступної версії гібридного колектора, який випробують на пілотній сонячній станції.

Источник: elektrovesti.net

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: США, электро

Читайте ещё:

28.03.2024 07:03    194
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович