08.12.2020 00:27
Просмотров: 940

Вчені придумали, як заряджати смартфон від тіла власника

Вчені придумали, як заряджати смартфон від тіла власника

Щороку екрани і батареї у смартфонів стають все більше. Але вимоги додатків теж ростуть – і фраза «у мене телефон сідає» повернулася в ужиток користувачів. Вчені придумали спосіб заряджати смартфони – без проводів і громіздких зовнішніх акумуляторів, безпосередньо від тіла власника.

Менше 50 років тому ідея смартфона могла здатися малоймовірною – маленький комп’ютер, завжди підключений до Інтернету, яким можна зателефонувати в будь-яку точку світу і знімати майже професійні фото. Зараз цим вже нікого не здивуєш – змагання йде на швидкість, розмір екрану, якість і кількість фотокамер. Але є ще один нюанс – всі ці обчислювальні потужності вимагають потужних акумуляторів, і телефон може «сісти» в набільш незручний момент.

Звичайно, є зовнішні акумулятори – їх навіть може вистачати на кілька зарядок телефону. Проблема в тому, що їх теж потрібно не забувати заряджати, а ще вони громіздкі, важкі, і у них постійно ламаються роз’єми. Куди краще було б знайти спосіб заряджати смартфони «по повітрю», а енергію брати… та хоча б від рухів власника.

В Samsung придумали щось подібне: їхній винахід має перетворювати енергію рухів власника смартфона і тепло його тіла в електрику, яка заряджає гаджет. І ніяких проводів. Пристрій буде мати форму кільця, усередині якого заховають крихітну котушку, магнітний диск і іншу електроніку. Перетворену енергію воно буде накопичувати в крихітному акумуляторі і передавати власнику по бездротовому стандарту Qi.

Вчені придумали, як заряджати смартфон від тіла власника

Вчені придумали, як заряджати смартфон від тіла власника

Правда поки це все лише трохи більше, ніж мрії: компанія зареєструвала патент на пристрій, але це не означає, але у них вже є робочий прототип, або що він з’явиться в найближчому майбутньому. Але як хочеться вірити!

Источник: itsider.com.ua/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: смартфоны

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович