01.12.2017 08:55
Просмотров: 2762

Вивчати українську граючи. В Харкові розробили унікальну гру

Вивчати українську граючи. В Харкові розробили унікальну гру

Розробниками гри є громадська організація “ЕкспертиЗА Реформ”. Головна мета створення “Важниці” — популяризувати українську мову та літературу в Харкові та сприяти формуванню  україномовного середовища в місті.

— Окрім практичних пропозицій щодо удосконалення законодавства в сфері мовної політики, ми вирішили розробити гру як спосіб створення україномовного середовища в Харкові. Це наш власний внесок у вирішення цієї проблеми. Ми прагнемо зацікавити молодь та захопити цією грою школярів. Зараз ми поширюємо інформацію про наш проект, проводимо заходи, щоб розповісти про цю гру. Таким чином, ми намагаємося популяризувати українську мову, літературу та історію нашого народу, — розповів Юрій Георгієвський, голова Координаційної Ради громадської організації “ЕкспертиЗА Реформ”.

За словами, Юрія Георгієвського, їхньою організацією вже був проведений круглий стіл на тему створення в Харкові україномовного середовища. Для участі в заході були запрошені експерти в різних сферах — філологи, правознавці, мовознавці, представники державних служб. Результатом круглого столу стало створення Резолюції з переліком пропозицій щодо формування україномовного середовища. Потім Резолюція була направлена до центральних та місцевих органів влади. Проте, як каже спікер, їхня реакція є досить пасивною.

Гра “Важниця” розрахована мінімум на двох та максимум на п’ятьох учасників. Вона включає чотири категорії запитань — “Рідне слово”, “Перлина мудрості”, “Відгадайка” та “Завдання-блискавки”. Запитання стосуються історії України, мови та літератури, молодіжного українського сленгу, музики та видатних особистостей. Переможцем гри стає не той, хто дійшов до фіналу першим, а людина, яка набрала найбільше балів. Головне в грі — виконати якомога більшу кількість завдань. “Важниця” розрахована на широке коло гравців: від дітей шкільного віку до дорослих.

Источник: insidernews.info

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: школа, Язык

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович