14.09.2019 10:18
Просмотров: 1038

У Гарварді вручили Шнобелівську премію: хто переміг

У Гарварді вручили Шнобелівську премію: хто переміг

Ученим вручили 10 трлн зімбабвійських доларів часів гіперінфляції в країні (0,4 долара США) і диплом

В американському Гарварді пройшла 29-та церемонія вручення Шнобелівської премії, яку присуджують за найабсурдніші наукові відкриття року. Про таке повідомляє "BBC".

Слід зазначити, що премію в номінації "Медицина" отримав італійський вчений, дослідження якого довело, що піца, приготована в Італії, знижує ризик смерті від раку органів травлення.

У категорії "Фізика" перемогли двоє вчених з Тайваню, які досліджували причини того, що випорожнення вомбатів мають форму кубиків.

Міжнародна група дослідників з Сінгапуру, Китаю, Австралії, Польщі, США та Болгарії перемогла в номінації "Біологія". Вони з'ясували, що намагнічені мертві таргани довше зберігають магнітні властивості, ніж живі.

Премію в номінації "Анатомія" вручили групі французьких дослідників за вивчення "температурної асиметрії мошонки в оголених і одягнених чоловіків". Вчені з'ясували, що в одягнених чоловіків ліве яєчко тепліше за праве. Дослідження проводили на французьких поштарях.

Тріумфатором у номінації "Хімія" став японський науковець, який з'ясував, що п'ятирічна дитина щодня виділяє приблизно пів літра слини. Дослідження проводили на власних дітях вченого.

Іранський вчений, який запатентував апарат для зміни підгузників, став лауреатом премії в номінації "Інженерна справа".

Премія в розділі "Економіка" дісталася нідерландським вченим за дослідження про те, банкноти якої країни найкраще переносять хвороботворні бактерії.

Премію миру здобули вчені з Британії і Сінгапуру, які спробували виміряти рівень задоволення від чухання місця, що свербить.

Німецького вченого, який досліджував кореляцію між вставленою в рот ручкою і рівнем щастя, відзначили в номінації "Психологія".

До слова, переможців нагороджують справжні нобелівські лауреати. Ученим вручили 10 трлн зімбабвійських доларів часів гіперінфляції в країні (0,4 долара США) і диплом.

Як повідомляв 5.UA, Джеймса Вотсона – першовідкривача ДНК та нобелівського лауреата, позбавили почесних звань у лабораторії ColdS pring Harbor, яку він раніше очолював.

Приводом для такого рішення стало висловлювання 90-річного Вотсона про те, що соціальна політика, яку провадять в Африці, помилково виходить з факту, що рівень інтелекту її аборигенів дорівнює рівню інтелекту інших рас.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: США

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович