Українець винайшов спосіб виробництва одноразового посуду з кукурудзяних відходів (ВІДЕО)
Кандидат фізико-математичних наук з Ужгорода Петро Бобонич розробив технологію виготовлення одноразового посуду та матеріалів для пакування з відходів кукурудзи. Після використання посуд можна використати, як корм для тварин.
Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на #ШОТАМ.
Якщо такий посуд залишити у грунті, то він розкладається за півтора місяця. У виробництві посуду використовується кукурудзяний крохмаль, до якого науковець додав воду, оцет та гліцерин.
Надаємо форму цій масі і запікаємо у мікрохвильовці – посуд готовий, – каже Петро Бобонич.
За словами винахідника, до нього вже звернулося декілька великих українських підприємств, які зацікавилися технологією. Петро Бобонич цікавиться проблемою виготовлення екопосуду вже не перший рік. Зокрема, винахідник вже має три патенти на виготовлення посуду з жолудів та неїстівних каштанів.
Источник: uprom.info