07.12.2021 09:29
Просмотров: 616

4 особливості бігових кросівок

Якщо ви шукаєте професійну екіпіровку, щоб покращити результати на пробіжці, придивіться до бігових кросівок від відомих спортивних брендів.

4 особливості бігових кросівок

Амортизація підошви під час руху, правильна посадка на стопі - про ці та інші ноу-хау у спортивному взутті нам розповіли консультанти інтернет-магазину Sportmaster.

Отже, які спільні риси мають кросівки для бігу та як вони сприяють покращенню спортивних результатів?

Підвищений комфорт

Правильна амортизація підошви у русі зменшує навантаження на коліна та інші суглоби. Остання інновація у виробництві кросівок - це матеріал основи. Так, Adidas розробив міжпідошву, яка наче пружинить під час бігу. Таке ноу-хау засноване на дослідженні думки понад тисячі професійних спринтерів, які співпрацювали з брендом на етапі створення ефективного бігового взуття.

Проміжна підошва використана у моделях Ultra BOOST 19 та Runfalcon для бігу міськими доріжками та лісовими стежками.

Легкість ходи

Протягом десятиліть взуттєві бренди концентрувалися на проєктуванні кросівок з достатньою підтримкою опори склепіння стопи. Адже кістки склепінь разом зі зв’язками витримують велике вагове навантаження.

Спеціальна ортопедична форма взуття дозволяє стопі адаптуватися до бігових поверхонь з мінімальним напруженням через рух, забезпечуючи високий рівень підтримки та стійкості.

Текстильний верх

Трикотажний безшовний верх, який набув форми шкарпетки, робить кросівки максимально зручними. Таке взуття повністю охоплює стопу, плавно повторює природні рухи: дозволяє нозі згинатися вгору-вниз, згинати пальці ніг для відштовхування.

Фіксація п’яти

Важливим елементом підтримки п’яти та ахіллового сухожилля, що запобігає травмуванню, є п’ятковий комір. Стабілізатор запобігає ковзанню стопи та забезпечує стабільний біг.

Як вибрати кросівки для бігу

4 особливості бігових кросівок

Враховуйте, що фірмове спортивне взуття продається лише в офіційних крамницях. Це може бути як монобрендовий магазин adidas, так і мультибрендовий спортивний гіпермаркет. Купівля у неперевірених торговельних мережах збільшує ризик натрапити на китайську підробку.

Але повернемося до особливостей вибору чобіт.

Спринтерське взуття має бути точно за розміром. Лише так воно виконуватиме захисну функцію для стопи - кросівок гарно зчеплюватиметься з поверхнею. Проміжок між великим пальцем та носком не має перевищувати 3 мм. Для ідеальної посадки шнуруйте кросівки від самого низу, враховуючи анатомічний вигин стопи.

Бігові снікерси мають текстильний сітчастий верх, що дихає. Проте таке взуття підходить лише для теплої погоди, пробіжок влітку та навесні. Зимові та осінні кросівки виготовляють зі щільних матеріалів, що не промокають та краще утримують тепло всередині.

І ще один важливий фактор - тип покриття. Це може бути горбиста місцевість, асфальтована доріжка на стадіоні чи біговий тренажер.

Для бігу по асфальту та іншим гладким поверхням потрібна рівна м’яка підошва. Для пересування ґрунтовими місцевостями використовують взуття з протектором. У випадку поганої погоди бігуни взувають взуття з шипами, щоб не ковзати по траві, ожеледиці, м’якому ґрунту.

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович