31.01.2019 09:05
Просмотров: 1979

Що потрібно знати про скандал зі Світоліною та Ястремською, які відмовились грати за збірну України

Що потрібно знати про скандал зі Світоліною та Ястремською, які відмовились грати за збірну України

Напередодні матчу в Кубку Федерації в польській Зеленій Гурі навколо лідерів збірної України Еліни Світоліної та Даяни Ястремської розгорівся скандал.

В кінці минулого року з'явилася інформація, що збірна України зіграє на тенісному чемпіонаті світу, найсильнішим складом. Але згодом почали з'являтися відмови тенісисток, які викликали скандальний резонанс серед уболівальників та тенісних чиновників.

Що трапилось. Спочатку перша "ракетка" України Еліна Світоліна цілком прогнозовано заявила, що не зможе виступити в Кубку Федерації, посилаючись на травму, яку отримала ще під час Australian Open. І справді, якщо пригадати її невдалий виступ в чвертьфіналі "шолома" проти японки Наомі Осаки, то таке виправдання цілком імовірне.

Згодом з турніру знялася найбільш прогресуюча українська тенісистка Даяна Ястремська. Юна українка в останній момент не захотіла їхати в Польщу, ставлячи під загрозу участь в майбутній Олімпіаді. Як виявилось в Даяни причина не менш важлива, ніж у Світоліної - лікарі боряться за зір мами Ястремської, яка отримала побутову травму в Австралії.

Варто зазначити, що талановита українка таки погодилась грати в Польщі, отримавши дозвіл від свого батька. До того ж вона відчутно збільшила свої шанси зіграти на Олімпійських іграх, виконавши необхідну квоту в турнірах за національну збірну.

 

Що потрібно знати про скандал зі Світоліною та Ястремською, які відмовились грати за збірну України

 

Реакція сторін. Віце-президент і виконавчий директор Федерації тенісу України (ФТУ) Євген Зукін заявив, що агент Світоліної Стефан Гуров підняв ціну за участь Еліни в матчі зі Швецією в декілька разів.

Відомий тенісний меценат, який протягом тривалого часу допомагав Світоліній, Юрій Сапронов заявив, що причин не довіряти Еліні або ФТУ у нього немає, а гра за збірну - це святе.

Сама Еліна попросила "не робити на цій темі зайвий піар", розкручуючи скандальну тему до ще більших масштабів.

З Ястремською дещо інша ситуація. Стороні Даяни не сподобалось відношення Федерації до тенісистки, яка постійно змінювала вимоги до українки. Основою конфлікту став ультиматум ФТУ щодо кількості поєдинків на Кубку Федерації.

Ймовірно, Даяна дуже хоче поїхати на Олімпіаду в 2020 році і вмовила батька зіграти в Польщі.

Висновок. В підсумку кожна зі сторін отримала те, що хотіла і залишилась у виграшній ситуації. Світоліна зможе залікувати травму і добре підготується до наступного турніру в Дубаї. Матчі за збірну України важливі, але не принесуть українці особливих дивідендів: наша команда опустилась в рейтингу до першої Євро-Африканської зони, отримавши в суперники посередніх опоненток.

Даяна Ястремська отримає додатковий досвід виступів на престижному турнірі, а також збереже шанси на виступ в майбутній Олімпіаді. Що стосується Федерації тенісу України, то вона заощадить кошти на Світоліній, яка традиційно може провалити виступ за збірну, а також отримає додаткову "бойову одиницю" у вигляді Ястремської. Даяна разом з зірковою Лесею Цуренко можуть створити сенсацію на польських тенісних кортах.

Источник: sector.depo.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович