03.12.2021 06:40
Просмотров: 733

02.12.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

02.12.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Французька Республіка

З 4 грудня Франція посилює правила в'їзду в країну: у приїжджих вимагатимуть результат тесту ПЛР, зробленого не більше ніж за 48 годин до в'їзду. Для пересування всередині Шенгену знадобиться тест за 24 години, але лише за відсутності санітарного паспорта.

Держава Катар

Влада Катару суттєво пришвидшила темпи вакцинації третьою дозою осіб, у яких з моменту другого щеплення минуло більше шести місяців. На сьогодні «бустерною» дозою вакциновано понад 100 тис. людей, кожного дня здійснюється щеплення 8-9 тис. осіб, при цьому випадків ускладнень або значних побічних ефектів не зафіксовано.

Королівство Саудівська Аравія

З 01.12.2021 КСА відмінило заборону на приліт до Королівства мандрівників із Індії, Єгипту, Пакистану, Індонезії, Бразилії та В’єтнаму за умови наявності дійсного сертифікату, ПЛР-тесту і реєстрації на платформі «Qdoom» за 72 години до вильоту літака. Подорожнім також потрібно перебувати на п’ятиденному карантині після прибуття до Королівства, незалежно від статусу імунізації, а також здати ПЛР-тести у перший і п’ятий дні карантину.

Королівство призупинило авіарейси до/з Малаві, Замбії, Мадагаскару, Анголи, Сейшельських островів, Маврикії і Коморських островів через поширення нового варіанту COVID-19 «Омікрон».

Алжирська Народна Демократична Республіка

На тлі збільшення випадків захворювання на коронавірус в Алжирі медичними спеціалістами наразі не прийнято остаточного рішення щодо необхідності вакцинації осіб, молодших 18 років. За даними генерального директора Алжирського Інституту Пастера Ф. Деррара, незважаючи на те, що діти є переносниками вірусів, на сьогодні немає сенсу вакцинувати осіб, молодших 18 років, через низьку у них загрозу настання важких форм Covid-19.

Республіка Індія

Відсьогодні в Індії вступив у дію оновлений протокол контролю за тими, хто приїздить в країну. Передбачено таке:

подання подорожніми декларації на порталі https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration (зокрема інформації щодо відвідування інших країн упродовж останніх 14 діб). Посадка на літак дозволена за умови подання/наявності декларації про стан здоров’я та відсутності симптомів захворювання на Covid-19;

завантаження результатів ПЛР-тесту за 72 год. до вильоту;

обов’язкове ПЛР-тестування осіб з країн «ризику» в аеропорту прибуття, де вони мають залишатись до отримання результатів тесту (4-6 год.). У разі отримання негативного результату – домашній карантин протягом 7 діб та, на 8-му добу, повторна здача тесту. У разі позитивного результату – направлення на карантин, встановлення контактерів. У разі виявлення під час карантину симптомів захворювання, необхідно поінформувати органи місцевої влади за номером 1075 («лінія державної служби допомоги»);

громадянам, які приїжджають з країн, що не включені до країн «ризику», дозволено залишити аеропорт з подальшим контролем за станом здоров’я упродовж 14 діб. При цьому 5% вибірково обраних пасажирів кожного рейсу мають на безкоштовній основі здати ПЛР-тест (відшкодування витрат на тестування здійснює Міністерство цивільної авіації Індії);

діти до п’яти років звільняються від необхідності проходження ПЛР-тестування до та після прибуття.

До групи «ризику» урядом Індії включені країни Європейського Союзу, Велика Британія, ПАР, Бразилія, Ботсвана, КНР, Мавританія, Нова Зеландія, Зімбабве, Сінгапур, Гонконг, Ізраїль.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович