07.12.2021 06:25
Просмотров: 490

06.12.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

06.12.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Королівство Саудівська Аравія

МВС КСА заявило, що з 1 лютого 2022 року отримання бустерної дози вважатиметься необхідною умовою збереження статусу «Імунізований» у додатку «Tawakalna» для осіб від 18 років, у яких минуло вісім місяців і більше з моменту отримання другої дози.

Держава Катар

Органи влади та управління Катару продовжують здійснення превентивних заходів з метою протидії поширенню Covid-19. З огляду на проведення в Катарі до 18 грудня під егідою FIFA першого в історії Кубка арабських націй з футболу, в якому беруть участь 16 країн, влада емірату вживає додаткових заходів для запобігання поширенню коронавірусу. Зокрема вхід на стадіони дозволений невакцинованим дітям молодше 12 років, однак за обов’язкової наявності негативного швидкого тесту на антигени, що має бути проведений не більше ніж за 24 години до початку матчу.

Ісламська Республіка Іран

У країні відновлено діяльність майже всіх мечетей, рекреаційних закладів, парків, спортивних і торговельних майданчиків.

Алжирська Народна Демократична Республіка

Генеральний директор Алжирського Інституту Пастера Ф. Деррар заявив, що з огляду на активне поширення штаму коронавірусу «Омікрон» у Канаді, Америці та низці країн Європи, Алжир не застрахований від появи зазначеного варіанту Covid-19. Він закликав осіб похилого віку та людей з хронічними захворюваннями за можливості відтермінувати подорожі до оприлюднення результатів наукових і клінічних досліджень нового штаму коронавірусу. Водночас міністр охорони здоров’я Алжиру А. Бенбузід вважає, що наразі відсутні передумови до запровадження додаткових запобіжних заходів, зокрема комендантської години.

За повідомленням голови Національного агентства охорони здоров’я Алжиру К. Сенхаджі, поточна епідеміологічна ситуація в країні характеризується домінуванням дельта-штаму коронавірусу, що становить майже 99 % усіх підтверджених випадків. За його словами, уникнути негативних наслідків пандемії Covid-19 можна лише завдяки масовій вакцинації. Усі доступні в Алжирі вакцини є надійними та ефективними від дельта-варіанту коронавірусу, забезпечуючи імунітет, здатний подолати також новий штам «Омікрон».

Китайська Народна Республіка

Уряд Гонконгу запроваджує з 10 грудня сервіс «Санітарний кодекс Гонконгу». Місцеві жителі мають пройти реєстрацію в спеціальному мобільному додатку для отримання зеленого коду. Зокрема, він надасть можливість подорожувати між провінцією Гуандун та Макао без проходження карантину, якщо особа потрапить до групи високого епідемічного ризику.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович