13.05.2021 06:50
Просмотров: 708

12.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

12.05.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) спільно з Агентством ЄС з безпеки та гігієни праці (EU-OSHA) вивчив можливості і важливість використання антигенних тестів на робочих місцях з метою зупинити поширення COVID-19. У звіті відомств йдеться про те, що швидке антигенне тестування може допомогти знизити поширення вірусу на робочих місцях з підвищеним ризиком. Однак у звіті підкреслюється, що тестування не може замінити інші заходи безпеки і охорони здоров'я та має використовуватися як доповнення до них. У звіті також рекомендують ретельно планувати і залучати роботодавців, працівників, органів з охорони праці та здоров'я, органів громадської охорони здоров'я і служб гігієни праці до розробки стратегії тестування на робочому місці ще до її впровадження.

Австрійська Республіка

Федеральний уряд Австрії оприлюднив нові правила протиепідеміологічних заходів в країні з 19 травня. Відповідно до них скасовується комендантська година та поновлюється робота закладів громадського харчування, готелів, закритих спортивних майданчиків, культурних закладів та рекреаційної сфери. Водночас нові заходи будуть супроводжуватися тестуваннями на коронавірус, посиленими гігієнічними правилами та вимогами соціального дистанціювання, обмеженнями щодо кількості відвідувачів та обов'язковою реєстрацією гостей.

Особи, які перенесли захворювання, звільняються від обов’язкового тестування на шість місяців з моменту одужання.

Перша вакцинація діє з 22-го дня і не довше трьох місяців. Період дії довший, якщо була проведена друга вакцинація (або якщо була використана вакцина, для якої необхідна лише одна доза), і становить дев'ять місяців з дати отримання другої дози щеплення або вакцинації препаратом лише із однією дозою.

Відповідно до нових правил, продовжуватимуть існувати обмеження на зустрічі з іншими людьми. Так, загалом дозволяються спільні зустрічі чотирьох дорослих з різних домогосподарств та їхніх дітей без обмежень у часі проведення в приміщенні, та до десяти осіб (+10 дітей) на відкритому повітрі.

Роботу закладів громадського харчування буде обмежено періодом часу з 5:00 до 22:00 з мінімальною відстанню між столами в 2 метри. Їжу та напої можна вживати лише за столом. Персонал повинен проходити тестування мінімум раз на тиждень. Для відвідувачів вводиться обов’язкова реєстрація у разі перебування у закладі понад 15 хвилин.

Дане правило стосується, окрім ресторанів, також закладів готельної сфери, місць проведення масових заходів, непублічних спортивних майданчиків та рекреаційних підприємств, які повинні фіксувати імена, номери телефонів та, в кожному випадку, адреси електронної пошти відвідувачів. Зберігаються такі дані протягом 28 днів. Вимога щодо збору даних не поширюється на відкриті майданчики із можливістю дотримання двометрової відстані.

Спортивні заходи можуть проводитися за наявності не більше 50% відвідувачів із загальною кількість 1500 фіксованих місць для сидіння всередині та 3000 – зовні. Якщо на заходах немає призначених для сидіння місць, то дозволяється максимум 50 учасників.

Необхідно пред’являти негативний тест на коронавірус при заселенні в готель або у гостьові будинки, а також при відвідуванні готельних ресторанів, інших закладів громадського харчування. Носіння маски в загальнодоступних закритих приміщеннях готелів є обов’язковим.

Королівство Бельгія

Бельгійська влада скасовує більшість коронавірусних обмежень, починаючи з 9 червня. Очікується відновлення роботи готельного і ресторанного бізнесу. Буде дозволено приймати відвідувачів в приміщенні, але максимум 4 людини за столом, крім членів однієї сім'ї, і з відстанню 1,5 метра між столиками. Ресторани працюватимуть з 8:00 до 22:00. Що стосується терас, то вони будуть відкриті до 23:30.

Концертні зали будуть знову відкриті з максимальною місткістю до 200 осіб або максимальною заповнюваністю 75% від загальної місткості. Відвідувачам також необхідно буде носити маски та дотримуватися дистанції.

На масових заходах просто неба буде дозволено максимум 400 осіб, також в масках і з дистанцією. Буде дозволено масову присутність людей на весіллях і похоронах: 100 осіб у приміщеннях на службах і максимум 200 осіб на вулиці. Прийоми (весілля, похорони) будуть дозволені максимум на 50 осіб.

Згідно з графіком уряду, наступний етап послаблення обмежень запланований на 25 червня і буде залежати від ходу кампанії з вакцинації.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії

Паспорти вакцинації для британців, що відправляються за кордон, перш за все в турпоїздки, будуть запущені Національною службою охорони здоров’я (NHS) 17 травня у вигляді додатку для смартфонів і планшетів. Такі сертифікати без вказівки даних про результати тестів на коронавірус видаватимуться тільки тим британцям, яким введено дві дози вакцини. Ті, хто не має смартфонів, можуть зателефонувати за номером 119 і отримати паперове посвідчення, яке підтверджує їхню вакцинацію.

Королівство Данія

У Данії зареєстровано 67 випадків захворювання на Covid, спричинених мексиканською мутацією коронавірусу B1.1.159. За даними органів охорони здоров'я, цей штам не є особливо небезпечним та істотно не відрізняється від оригінального вірусу. Поки невідомо, як він потрапив до Данії.

Естонська Республіка

Уряд Естонії оприлюднив план поступового скасування коронавірусних обмежень.

Згідно урядового рішення, усі діти повертаються до шкіл з 17 травня; через тиждень після цього відкриються театри, кінозали і ресторани, у яких буде діяти вимога заповнюваності на 50%. З 31 травня будуть дозволені групові тренування. У заходах на свіжому повітрі наступного тижня буде дозволена участь до 250 осіб.

У внутрішніх приміщеннях зберігається вимога носити захисні маски і підтримувати дистанцію між людьми.

Епідеміологічна ситуація буде переглядатися щотижня, і обмеження можуть змінюватися у залежності від динаміки поширення інфекції.

Королівство Іспанія

Суди в Іспанії відмовили трьом регіонам у спробі зберегти комендантську годину після завершення "коронавірусного" надзвичайного стану на національному рівні. Адміністративна палата Вищого суду Наварри 11 травня постановила, що рішення влади регіону і далі зберігати комендантську годину не відповідає критеріям необхідності та пропорційності. Окрім того, суд не затвердив рішення про те, що тераси ресторанів повинні закриватися з 22:00. Суд вирішив, що цей захід був "прив’язаний" до комендантської години, відтак має бути скасований разом з цим рішенням.

Румунія

Уряд країни ухвалив рішення про те, що з 13 травня режим підвищеної готовності буде продовжений ще на місяць. Водночас скасовані деякі обмеження, пов'язані з участю у релігійних паломництвах і процесіях.

Національний комітет з надзвичайних ситуацій актуалізував список країн з високим епідеміологічним ризиком, для яких необхідний домашній карантин при в'їзді до Румунії. З 57 країн їх кількість збільшено до 75. Зокрема, було додано Індію, Непал, Бельгію, Данію, Іспанію, Монако і Об'єднані Арабські Емірати. Залишаються у «жовтому списку» Нідерланди, Франція, Німеччина, Угорщина, Греція, Хорватія і Мальдіви.

Федеративна Республіка Німеччина

Німецька земля Баварія та Австрія з 12 травня послаблюють взаємні обмеження на поїздки на тлі зниження кількості заражень коронавірусом.

Відповідно до дослідження, проведеного на замовлення федеральних земель та Об’єднання німецьких транспортних компаній, регулярне користування громадським транспортом не призводить до підвищеного ризику зараження на COVID-19.

Федеральна канцлерка ФРН А. Меркель виступила проти пропозиції Президента США Дж. Байдена скасувати патенти на вакцини від COVID-19, оскільки, на її думку, це призведе до втрати контролю над якістю препаратів.

Чорногорія

Чорногорія через сприятливу епідеміологічну ситуацію вирішила скасувати комендантську годину і обмеження на рух міжміського транспорту у вихідні дні.

Сполучені Штати Америки

На залізничних станціях і в метро Нью-Йорка будуть відкрити тимчасові пункти вакцинації. Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо заявив, що на станціях використовуватимуть вакцину Johnson&Johnson.

Держава Катар

Враховуючи поступове покращення епідеміологічної ситуації в країні, з 28 травня розпочнеться перший етап послаблення обмежувальних карантинних заходів в еміраті. Зокрема, передбачається повернення до змішаної системи навчання в учбових закладах (до 30% учнів та студентів навчатимуться у класах, решта – дистанційно), відкриття ігрових та дитячих майданчиків просто неба, надання дозволу на зібрання на відкритому повітрі до 10 повністю вакцинованих осіб тощо. В разі збереження позитивної динаміки розвитку епідеміологічної ситуації будуть запроваджені подальші етапи послаблення обмежувальних заходів (відповідно, з 18 червня, 9 та 30 липня).

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: эпидемия

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович