14.01.2022 06:26
Просмотров: 581

13.01.2022 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

13.01.2022 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я вважає за необхідне включати вагітних у клінічні випробування ліків і вакцин від коронавірусу. «Вагітні жінки не перебувають у групі підвищеного ризику зараження коронавірусом, але якщо вони заражаються, то потрапляють до групи підвищеного ризику перебігу захворювання у важкій формі. Тому життєво важливо, щоб вагітні жінки в усіх країнах мали доступ до вакцин для захисту свого життя і життя своїх дітей. Ми також закликаємо включати вагітних жінок у клінічні випробування нових засобів лікування та вакцин. На щастя, випадки передачі вірусу в утробі матері або під час народження вкрай рідкісні, а у грудному молоці не виявлялося активних частинок вірусу», – заявив глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейєсус.

Королівство Данія

Так званий коефіцієнт «R», який відображає середню кількість заражень, що передає одна хвора на коронавірус особа, стабілізувався на рівні приблизно 1.0, що свідчить – епідемія в Данії не зростає і не спадає. Міністр охорони здоров'я Данії М. Хьоніке зазначив: «У нас епідемія стабілізувалася, а рівень інфікування не відображається на госпіталізації – це явна ознака того, що штам «Омікрон» менш агресивний і ревакцинація працює». Данський уряд запропонував послабити коронавірусні обмеження наприкінці тижня, оскільки рівень госпіталізації знижується, попри рекордно високі показники заражень.

Королівство Норвегія

Норвегія найближчими днями планує оголосити про послаблення низки обмежувальних заходів, введених через пандемію коронавірусу, повідомила голова МОЗ Інгвільд К'єркол.

Королівство Швеція

З 12 січня у Швеції діють нові та суворіші ковід-обмеження. Причиною є підвищене поширення коронавірусної інфекції. Заходи переглядатимуться урядом кожні 14 днів. Ресторани та бари у Швеції з дозволом на продаж алкоголю мають закриватися не пізніше 23:00. За одним столиком можуть сидіти не більше восьми людей. Гості, що стоять, зокрема біля барної стійки, не обслуговуються. Публічні збори та масові заходи буде дозволено проводити без вимоги щодо пред'явлення сертифікатів вакцинації за умови, що кількість гостей не перевищить 50 осіб. Університети й коледжі тепер можуть проводити заняття дистанційно як інструмент стримування поширення коронавірусу. Іспити та лекції у великих залах проводитимуться рідше.

Фінляндська Республіка

Уряд Фінляндії готується до того, щоб знову оголосити в країні надзвичайний стан через погіршення ситуації з пандемією коронавірусу. Кабмін оголосить про введення надзвичайного стану спільно з президентом країни, після чого з дозволу парламенту набуде чинності надзвичайний закон для підтримки функціонування системи охорони здоров'я.

Італійська Республіка

Уряд Італії підготував список громадських місць-виключень, які можна буде відвідувати без пред'явлення «коронавірусного сертифіката». До списку увійдуть супермаркети, аптеки, лікарні, лікарські кабінети, а також відділення поліції (у разі якщо громадянин став постраждалим внаслідок злочину або за його наміру забезпечити захист неповнолітнім).

Уряд Італії та влада регіонів країни погодили рішення про примусовий карантин для спортивних команд у разі виявлення в них значної кількості заражених коронавірусом. На карантин вирушатимуть команди, де частка заражених перевищить 35 %.

Французька Республіка

Французький уряд оголосив, що за кілька днів відкриє кордони для громадян Великої Британії та скасує обмеження, яке діє з грудня через поширення «Омікрону».

Румунія

Уряд Румунії оголосив про запровадження нових карантинних обмежень через різке зростання кількості випадків зараження коронавірусом у країні. Згідно з офіційними даними, найближчим часом буде зупинено функціонування барів, клубів та дискотек у великих містах, заборонено масові приватні урочисті заходи, а також скорочено робочий час продовольчих магазинів і торгових центрів. Влада також розглядає питання про переведення місцевих шкіл і ПТУ на дистанційну систему навчання.

Румунія продала Німеччині понад п’ять мільйонів доз вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer, що містилися в спеціальних сховищах міністерства охорони здоров'я. Відповідні медикаменти були отримані румунським мінохоронздоров'я у рамках спільної програми Європейського союзу. За основними правилами відповідної програми, зазначені дози не підлягають утилізації і мають бути продані, або подаровані третій стороні. Ідеться про надлишки ліків, які не знадобилися румунським громадянам. Очікується, що імпортований з Румунії препарат буде доступний у ФРН з 24 січня.

Чорногорія

У Чорногорії в чинні епідеміологічні заходи внесли зміни – полегшили умови в'їзду в країну з 13 по 19 січня. Тепер це можливо зробити за дотримання однієї з чотирьох умов: підтвердження вакцинації не старше шести місяців, негативний ПЛР-тест не старше 72 годин, швидкий тест не старше 48 годин або підтвердження про перенесений ковід не старше 180 днів.

Канада

У канадській провінції Квебек незабаром буде запроваджений новий податок для осіб, які відмовляються робити щеплення від COVID-19, не маючи до нього медичних протипоказань, – заявив прем’єр-міністр Квебеку Франсуа Леґо. «Вакцина – ключова для боротьби з вірусом. Саме тому ми маємо намір запровадити оздоровчий внесок для дорослих, які відмовляються вакцинуватися не через медичні причини». За його словами, цей «оздоровчий внесок» виплачуватимуть люди, які протягом наступних кількох тижнів не зроблять першого щеплення від COVID-19. На переконання прем’єра, внесок має бути більшим за 100 доларів і спонукати людей зробити щеплення.

США

Адміністрація президента США Джо Байдена подвоїть кількість тестів на COVID-19 у школах, щоб уникнути повторного введення карантину на тлі нового спалаху коронавірусу (на 10 млн. порівняно з листопадом 2021 року).

Республіка Еквадор

Пасажири, які бажають подорожувати між провінціями Еквадору автобусами, повинні мати при собі карту або сертифікат про вакцинацію від COVID-19. Цей захід діє з 12 січня. Вимога була встановлена Національним комітетом з операцій у надзвичайних ситуаціях 10 січня з метою запобігання подальшому поширенню коронавірусу.

Республіка Парагвай

Незважаючи на збільшення випадків зараження коронавірусом у Парагваї, міністерство освіти країни підтвердило, що заняття відновляться 21 лютого у всіх навчальних закладах. Повернення до гібридного формату навчання або переведення на дистанційний формат освіти може бути прийняте лише за рекомендацією МОЗ. Діти з 12 років вже можуть вакцинуватися від COVID-19, а незабаром можна буде щепити дітей і з п'яти років. При цьому сертифікат від дітей не вимагатимуть.

Південна Корея

З 14 січня у Південній Кореї почнуть призначати пероральний препарат від компанії Pfizer для лікування COVID-19. Препарат Paxlovid поширюватиметься серед державних медичних закладів та аптек.

Австралія

12 січня прем'єр-міністр штату Західна Австралія Марк Макговен оголосив Північну територію зоною «крайнього ризику» через поширення в регіоні коронавірусу. Західна Австралія ввела обмеження на пересування решти штатів і територій Австралії. Відповідно до прикордонних обмежень під час визначення штату як зона «крайнього ризику» в'їзд до Західної Австралії заборонено, за винятком «найвиключніших обставин. Видача дозволів на в’їзд буде додатково обмежена. Їх зможуть отримати посадовці урядів Австралії та штатів, члени парламенту, дипломати, а також певні фахівці». Поїздки пересічних громадян також можливі. Їхній порядок буде визначено міністерством охорони здоров'я та головним санітарним лікарем Західної Австралії.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович