22.07.2021 06:24
Просмотров: 646

21.07.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

21.07.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Французька Республіка

Франція скасувала вимогу про ПЛР-тести для громадян України, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу затвердженими в ЄС вакцинами.

Республіка Австрія

Австрія запровадила суворіші штрафи для тих, хто порушує правила надання доказів того, що людина не хвора на коронавірус. Нині діє так зване "правило 3G" – "Getestet, Geimpft, Genesen" (протестований, вакцинований, вилікуваний). Будь-який австрієць, який хоче відвідати ресторани, готелі, взяти участь в певних заходах, відвідати перукаря тощо, повинен зробити це відповідно до "правила 3G". Це означає, що потрібно пред'явити докази вакцинації, недавнього одужання від вірусу або негативний результат тесту. Тепер за порушення правил заклад можуть оштрафувати на суму до 3600 євро, а гостей – до 500 євро. Поліція зможе накласти штрафи на місці.

Фінляндська Республіка

Фінляндія дозволить в’їзд для повністю вакцинованих громадян України з 26 липня. На сайті Інституту національного здоров'я Фінляндії вказано, що окрім визнаних в ЄС вакцин також визнаються вакцини Covishield, CoronoVac та BIBP/Sinopharm, які використовуються в Україні. Повний курс вакцинації має бути завершений щонайменше за 14 днів до в'їзду до Фінляндії.

Нині у Фінляндії почалася четверта хвиля коронавірусу. Про це заявив представник Національного інституту охорони здоров'я і соціального розвитку М. Салмінен. Він зазначив, що Фінляндія знаходиться в тій же ситуації, що й більша частина Європи, де рівень інфікування почав зростати.

Республіка Польща

Польський уряд на наступному тижні може перепродати до 4 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу Україні та балканським країнам. Польща замовила 100 мільйонів доз вакцин, однак темпи щеплень різко сповільнилися. При цьому країна не збирається продавати однодозову вакцину Johnson&Johnson. Вакцина найпростіша у використанні і має найдовший термін зберігання. Польща хоче продати як препарати AstraZeneca, так і вакцини Moderna та Pfizer, залежно від того, який препарат замовили країни.

Канада

Федеральний уряд Канади оголосив, що починаючи з 9 серпня п.р. повністю вакциновані від коронавірусу громадяни США та постійні мешканці зможуть в’їхати в Канаду, а для всіх інших іноземних мандрівників кордон відкриється 7 вересня п.р.

Міністр громадської безпеки Б. Блер повідомив, що країна пускатиме лише мандрівників, які щонайменше за 14 днів до прибуття пройшли повний курс вакцинації однією із чотирьох вакцин, які затверджені Міністерством охорони здоров’я Канади. Підтвердження вакцинації необхідно завантажити у телефонний додаток «ArriveCAN». Крім того, усі мандрівники будуть зобов’язані пред’явити негативний результат тесту на коронавірус. Після прибуття здавати тест на COVID-19 вже не доведеться.

Алжирська Народна Демократична Республіка

У зв’язку зі збільшенням випадків захворювання на коронавірус в Алжирі, урядом країни прийнято рішення щодо запровадження з 20 липня 2021 року терміном на 10 днів комендантської години з 23:00 до 04:00 у 24 регіонах.

Соціалістична Республіка В’єтнам

У зв’язку з суттєвим погіршенням епідеміологічної ситуації у місті Ханой запроваджено жорстке соціальне дистанціювання. Карантинні служби просять утриматися від поїздок з інших населених пунктів до Ханоя і назад. Всі, хто повертатиметься до міста з інших населених пунктів, повинні скласти медичну декларацію відразу після приїзду. Міжнародний аеропорт м. Ханой також призупиняє свою роботу на період дії жорстких карантинних заходів.

Китайська Народна Республіка

У Китаї розпочалася вакцинація підлітків від Covid-19. Кампанія стартувала в Пекіні, провінції Хейлунцзян і Гуансі-Чжуанському автономному районі. У липні перший компонент вакцини отримають громадяни у віці 15–17 років, в серпні – 12–14 років. Батьки або законні представники підлітків повинні дати добровільну інформовану згоду на щеплення. Очікується, що повний курс вакцинації підлітків в даних регіонах буде завершено до жовтня–листопада. На даний момент Китай схвалив екстрене використання двох препаратів для вікової групи від 3 до 17 років. У червні дозвіл отримала вакцина CoronaVac китайської компанії Sinovac. 16 липня була схвалена інактивована вакцина Пекінського інституту біопрепаратів, який входить в фармкомпанію Sinopharm.

Австралія

У зв'язку з погіршенням епідеміологічної обстановки в Південній Австралії, обумовленої розповсюдженням «Дельта»-варіанту коронавірусу, влада штату 20 липня прийняла рішення про введення локдауну. Приводом для введення жорсткого карантину послужило виявлення трьох випадків зараження в штаті за останню добу. Всього на території Південної Австралії виявили п'ять випадків подібного зараження. Локдаун триватиме не менше семи днів.

Грузія

Епідеміологічний стан в Грузії продовжує погіршуватися. Кількість випадків зараження постійно збільшується, значна частина хворих потребує госпіталізації, через що клініки переповнені. Епідеміологи вважають, що циркуляція нових, більш заразних варіантів COVID-19 є однією з основних причин погіршення епідеміологічної ситуації в Грузії. Серед інших вони називають скасування більшості ковід-обмежень та низькі темпи вакцинації населення.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович