22.09.2021 06:41
Просмотров: 526

21.09.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

21.09.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Федеративна Республіка Німеччина

Із 18 вересня берлінські заклади самостійно обирають модель допуску відвідувачів до різноманітних закладів: модель 2G (лише вакциновані і ті, що одужали) або модель 3G (вакциновані, ті, що одужали, або особи з негативним тестом). Так звана опційна модель була затверджена Берлінським сенатом. Правило 2G не поширюється на заклади роздрібної торгівлі, зібрання, вибори і церковні служби. Водночас дає змогу особам перебувати на танцювальних майданчиках і в саунах. Сенатор Берліну з питань охорони здоров’я Д. Калайчі обґрунтувала введення моделі 2G захистом нещеплених осіб. Рішення Берліну підтримує Федеральний міністр охорони здоров’я ФРН Є. Шпан, який хоче поширити дану опційну модель на всю країну.

Королівство Нідерландів

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, добробуту та спорту Нідерландів, більшість громадян, які потрапили до лікарні або мають позитивний тест на коронавірус, все ще залишаються нещепленими.

Грецька Республіка

У Греції носіння маски обов'язкове для приміщень і на вулиці в місцях скупчення людей. Для невакцинованих необхідно показувати тест при користуванні громадським транспортом, а на вході до розважальних, спортивних та харчувальних закладів – сертифікат вакцинації. В робочому та навчальному процесі невакцинованим особам необхідно двічі на тиждень проходити тестування.

Румунія

Національний інститут громадського здоров’я Румунії на кінець жовтня п.р. прогнозує понад 15 тисяч нових випадків захворювання коронавірусом за умови недотримання правил протидії поширення COVID та недостатнього рівня вакцинації.

За останній тиждень в Румунії зафіксовано збільшення кількості нових випадків COVID-19 в 2 рази.

Республіка Молдова

Відповідно до заяви керівника прикордонного відомства РМ Р. Васілоя, прикордонники, які не були вакциновані проти COVID-19, будуть зобов’язані кожні два тижні здавати ПЛР або антигенні тести.

На теперішній час повний курс вакцинації пройшли близько 64% співробітників прикордонної поліції.

Алжирська Народна Демократична Республіка

Урядом країни прийнято рішення щодо проведення вакцинації шкільного персоналу, оскільки лише 62000 працівників освіти з 740000 є вакцинованими. Вакцинація розпочнеться з 21.09.21 року (початок навчального року) безпосередньо у навчальних закладах.

Владою введено й інші обмежувальні заходи:

продовження заборони на всій території країни будь-якого типу зібрань осіб (святкування весіль, урочисті заходи тощо);

посилення контролю за дотриманням протоколів охорони здоров’я, що стосуються пасажирських транспортних засобів, торгових місць, адміністрацій та установ, відкритих для громадськості.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович