24.02.2022 06:51
Просмотров: 620

23.02.2022 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

23.02.2022 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Республіка Хорватія

У Хорватії триває особливий режим перетину кордону, від іноземців вимагається наявність негативного ПЦР-тесту (не більше 72 годин від забору крові), тесту на антиген (не більше 48 годин від забору крові) або підтвердження щеплення визнаними в ЄС вакцинами до осіб, які мають право проживання в країні або ЄС. Як альтернатива тестуванню може бути застосований 10-денний карантин, для громадян ЄС з країн «червоної» зони – виключно тест.

Грузія

За повідомленням керівника Операційного штабу при Міжвідомчій координаційній раді Георгія Гібрадзе, з 1 березня у Грузії більше не функціонуватимуть так звані ковід-готелі. Також скасовується встановлене обмеження щодо максимальної кількості гостей на соціальних заходах, зокрема весіллях і поминках (у закритому просторі за одним столом допускатиметься 10 осіб, а на відкритому просторі – 15 осіб).

Ісламська Республіка Іран

На нинішньому етапі 31 провінція країни перебуває у «червоній» зоні.

Представники міністерства охорони здоров’я Ірану повідомили, що в країні очікується поступове відновлення навчання в школах, за умов вакцинування всіх вчителів і учнів.

Окрім того, введено понад 140 млн. доз вакцин, з яких 55,2 млн. осіб отримали вже другу і 22,4 млн – третю дозу вакцини.

Держава Катар

У Державі Катар упродовж останніх 10 днів кількість зафіксованих добових випадків інфікування коронавірусом знизилася на 43 %. Зазначене досягнуто завдяки активній вакцинаційній кампанії (на цей час двома уколами щеплено 87,5 % жителів, понад 1,1 млн. отримали «бустерну» дозу), так і суворому контролю за дотриманням населенням обмежувально-карантинних заходів.

Ліванська Республіка

За повідомленням голови Ліванського національного комітету з управління вакциною від коронавірусу А. Рахман Бізрі, країна зуміла добре впоратися з пандемією Covid-19, незважаючи на критичні та важкі обставини, що склалися в Лівані. За його словами, влада країни подолала чергову хвилю пандемії з прийнятною швидкістю, незважаючи на складне становище офіційних інституцій. За даними медичного експерта, цьому сприяло надійне партнерство між державним і приватним секторами, зокрема і наукова координація та відповідність вжитих заходів у медичній сфері.

За оприлюдненими даними, в Лівані 95 % смертей від зареєстрованих у лікарні випадків захворювання на коронавірус зафіксовано серед невакцинованих осіб. Нині владою країни опрацьовується можливість початку нової фази вакцинації дітей у віці від 6 до 12 років. Окремо відзначено, що в країні зафіксовано низку випадків шахрайства, пов’язаних із результатами ПЛР-тестів та підготовкою довідок про вакцинацію. Це пояснюється погіршенням безпекової ситуації в Лівані, а також відсутністю номерів соціального страхування на кожного громадянина країни.

Китайська Народна Республіка

У м. Хух-Хото Внутрішньої Монголії розпочато третій раунд масового тестування населення на нуклеїнові кислоти, для цього залучено мобільні лабораторії. Також розпочато розгортання дослідницького полігону, що збільшить охоплення тестування до 1 млн. осіб на день.

Малайзія

Станом на 22 лютого п. р. відсоток вакцинації дорослого населення (старше 18 років) у Малайзії становить 97,5 %, бустерні щеплення вже отримали 59,8 % дорослих.

Ісламська Республіка Пакистан

На 22 лютого у Пакистані було введено більш ніж 209,438 млн. доз вакцин від коронавірусної інфекції COVID-19, з яких першу дозу отримали 124,309 млн. осіб, другу (повністю вакциновані) – 96,218 млн. осіб, бустерну – 4,093 млн. осіб.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович