24.07.2021 06:51
Просмотров: 619

23.07.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

23.07.2021 Огляд заходів іноземних держав щодо протидії поширенню COVID-19 у світі

Федеративна Республіка Німеччина

Федеральний інститут Німеччини з вивчення інфекційних захворювань та непереносних хвороб «Robert-Koch-Institut» (RKI) продовжує фіксувати збільшення нових випадків зараження на 100 000 жителів за сім днів (7-денна захворюваність). Так, у порівнянні зі статистичними даними за середу 21.07.2021, де цей показник дорівнював 11.4, дані за четвер 22.07.2021 зросли до показника 12.2. За даними RKI, найбільш заразний варіант «Дельта» є домінуючим варіантом коронавірусу в Німеччині з кінця червня.

Італійська Республіка

В уряді Італії готуються зробити ковід-сертифікат обов'язковим для відвідання ресторанів і барів. Наразі передбачається, що ковід-сертифікат з 5 серпня вимагатиметься від клієнтів ресторанів і барів всередині приміщень. Це не стосуватиметься гостей на відкритих терасах. Крім того, в уряді не планують відкривати дискотеки – навіть для власників ковід-сертифікату. Надзвичайну ситуацію у зв’язку з епідемією продовжили до кінця 2021 року.

Словацька Республіка

Зважаючи на прийняте 14 липня 2021 року Радою Європейського Союзу рішення про включення України в рекомендований перелік третіх країн, для громадян яких пропонується скасувати тимчасові обмеження на необов’язкові поїздки до ЄС, словацькою стороною прийнято рішення щодо змін з 21 липня 2021 року режиму пропуску через спільний українсько-словацький кордон. Тож громадяни України нині можуть в’їжджати на територію Словацької Республіки відповідно до загальних умов в’їзду, передбачених Кодексом Шенгенських кордонів.

Грецька Республіка

Греція заявила, що всі нещеплені працівники ресторанів і туристичних компаній по всій країні повинні проходити регулярні тести на COVID-19, оскільки число хворих продовжує зростати. Це раніше застосовувалося тільки на деяких популярних курортних островах.

Латвійська Республіка

За рішенням уряду країни, Україну внесено до списку країн, яким скасовано тимчасові обмеження на поїздки до Латвійської Республіки, зокрема з туристичною метою. По прибуттю до Латвії, у разі, якщо громадяни України мають COVID-сертифікати країн-членів ЄС, ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії про повний курс вакцинації або про те, що особа перехворіла на СOVID19, такі особи не підлягають 10-денній самоізоляції та звільнені від вимоги тестування на COVID-19.

У разі відсутності COVID-сертифікатів у громадян України залишається обов’язковою наявність негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЦР, який проведено не більш як за 72 години до перетину кордону, або тест на антигени, проведений не раніш, ніж за 24 години до перетину кордону. Такі особи не підлягають 10-денній самоізоляції.

Китайська Народна Республіка

Китай не буде виконувати запропонований ВООЗ план щодо другого етапу розслідування про походження коронавірусу. Про це заявив заступник голови Національної комісії охорони здоров'я (NHC) Цзен Ісінь. Він зазначив, що був здивований, коли вперше прочитав план ВООЗ, оскільки там наявна гіпотеза про те, що порушення китайськими лабораторними протоколами спричинило витік вірусу під час досліджень. Другий етап розслідування походження коронавірусу в Китаї мав охопити аудит лабораторій та ринків у місті Ухань.

Грузія

У Грузії оголосили про початок четвертої хвилі поширення коронавірусу. Пік поширення очікується в серпні, фахівці вважають, що індійський штам повністю замінить британський.

За інформацією заступниці міністра охорони здоров'я Грузії Т. Габунії, за останні три тижні в країні коронавірус підтвердився у чотирьох тисяч дітей.

Республіка Молдова

На території Молдови посилили заходи щодо профілактики та протидії поширенню COVID-19 при перетині кордону на в'їзд до країни.

На території Молдови буде встановлюватися список країн з високим або низьким епідеміологічним ризиком розповсюдження захворювання COVID-19. Список країн, віднесених до "червоної" або "зеленої" зон, буде оновлюватися щотижня (в п’ятницю) та набуватиме чинності з понеділка наступного тижня. Список публікуватимуть на офіційних сайтах державних органів Молдови.

Україна на сьогодні внесена до "зеленого" списку.

Азербайджанська Республіка

В Азербайджані продовжено особливий карантинний режим до 1 вересня. Відповідне рішення підписав прем'єр-міністр країни Алі Асадов. Громадський транспорт не працюватиме у вихідні до 30 серпня.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: пандемия

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович